Борисов в Берлин: Важно е да имаме добри отношения с нашите съседи и същевременно с всички страни-членки на ЕС

За мен е важно да имаме добри отношения с нашите съседи и същевременно всички страни-членки на ЕС да бъдем солидарни. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа "Фейсбук".

14124418_1853419064886155_7819453872578809762_o (1)

 

Борисов заедно с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова са се срещнали със заместник-генералния секретар на Фондация "Конрад Аденауер" Герхард Вахлерс. "Обсъдихме моментната политическа обстановка в България, както и ситуацията, в която са поставени ЕС и страната ни във връзка с бежанската криза.

Отново изразих позицията, че България е в изключително сложна ситуация, в която трябва да пази външната граница на ЕС, и въпреки тежките моменти, ние успяваме по най-добрия начин да защитаваме европейската граница. За мен е важно да имаме добри отношения с нашите съседи и същевременно всички страни-членки на ЕС да бъдем солидарни и заедно да се справим с този проблем, осъзнавайки опасността и усилията, които полагат фронтовите държави като България", е написал премиерът. Борисов е добавил, че му предстоят срещи с канцлера на Германия Ангела Меркел, както и с някои от лидерите на европейските страни.

Коментари

Задължително поле