Борисов в Мароко: Избраният от страната ви модел на модернизация може да бъде пример за другите арабски държави 

Висока оценка за състоянието и перспективите за развитие на приятелските отношения между България и Мароко поставиха по време на срещата си министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Камарата на съветниците (Горната камара) на мароканския парламент Абделхаким Беншамаш.

Борисов и Беншамаш изразиха задоволство от активизирането на контактите през последните години, включително между парламентите на двете страни.

„Мароко е един от значимите и ключови фактори за стабилността в региона. Избраният и последователно следван от страната ви модел на модернизация и демократизация може да бъде пример за развитието на други държави в региона и в арабския свят“, заяви премиерът Бойко Борисов пред председателя на Горната камара на мароканския парламент Абделхаким Беншамаш.

В разговора си двата обсъдиха мястото и ролята на Мароко в международен и регионален план като акцент бе поставен върху усилията, които страната полага за укрепването на сигурността и стабилността на Африканския континент.

Коментари

Задължително поле