Борисов: Доган отваря врата за коалиция с патриотичните партии

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/1957576067803787/?notif_t=live_video_explicit¬if_id=1489738357681500

"С посланието си Ахмед Доган отваря вратата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция след среща с ръководството на КТ "Подкрепа" във връзка с обстановката в Турция и политическото послание на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

"Πpeглeдax cyтpинтa изявлeниeтo нa Axмeд Дoгaн. Koгaтo гoвopи тoй, aз ce oпитвaм дa paзчeтa мeждy peдoвeтe ĸaĸвo иcĸa дa ĸaжe. Зa вcичĸo e виднo, чe Typция ĸaтo дъpжaвa ce oпитвa дa нaлaгa днeвния peд нe caмo в Бългapия, a и в цялa Eвpoпa. Г-н Дoгaн пoдxвaщa тoзи пpoблeм ĸaтo cepиoзeн и ĸaтo peaлнa oпacнocт. Meждy peдoвeтe тoй ни ĸaзвa, чe ДΠC e пaтpиoтичнa пapтия, пpи ĸoятo, aĸo cтaнe пpoблeм c бeжaнцитe и Epдoгaн ги изпpaти ĸъм Бългapия, бългapcĸитe тypци щe зacтaнaт cpeщy пoдoбнa пoлитиĸa нa Typция. Meждy peдoвeтe мoжe дa ce paзбepe, чe тoй oтвapя вpaтa зa ĸoaлиция cлeд избopитe c пaтpиoтичнитe пapтии. He иcĸaм дa cи миcля, чe тoвa e нaмeĸ ĸъм caмитe пaтpиoти и БCΠ", каза Борисов.

По думите му трябва да има много голямо единство и сплотеност на нацията.

„Първо, за всички е видно, че Турция като държава в момента с нейното управление не само в България, в цяла Европа се опитва да налага дневния ред, ако щете и особено да се държи един тон, който в никакъв случай не е тонът, който ние наричаме европейски“, каза той и даде пример с обвиненията от страна на Турция към Европа във фашизъм.

„Да се плаши Европа, в това отношение България би изпитала най-голям страх, с бежански потоци“, допълни Борисов и попита какво ще се прави като дойдат на оградата при границата десетки хиляди жени, деца и мъже. „Г-н Ахмед Доган го хваща това като реална опасност. Между редовете какво ни казва? Първо ДПС в мое лице, имам предвид г-н Доган, е патриотична формация, която ако стане такъв проблем, българските турци които са членове на ДПС ще застанат на позиция срещу подобна политика. И в това отношение ние сме също патриоти“, каза лидерът на ГЕРБ.

Ние сме станата с най-малко мигранти, подчерта Борисов. Благодарение на твърд тон и дипломатичност в момента се намираме на това ниво, подчерта бившият премиер.

Сега едни дават парите, други ги харчат. ГЕРБ не дават обещания, които да не спазват.

Нямаме никакви диаметрални противоречия с КТ "Подкрепа", които да не можем да изпълним като правителство. Продължаваме с добрата работа. Днес потвърдихме увеличаването на пенсионните възнаграждения пропорционално с икономическия растеж, каза още експремиерът.

Програмите ни за образование и здравеопазване са много добри, за това вече говорихме, подчерта Борисов и допълни, че целта на ГЕРБ е да има повече инвестиции и повече пари за хората.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле