Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

“Инерком груп” купува бизнеса на ЧЕЗ в България за 320 млн. евро

Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

„Инерком“ купува ЧЕЗ в България

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Борисов и Заев поднесоха венци пред паметника на Борис Трайковски (СНИМКИ) Местните скандират "Бойко, Бойко" и "Зоки, Зоки"

СТРУМИЦА. ОТ СПЕЦИАЛНИЯ ПРАТЕНИК НА ТРУД

Премиерите на България и Македония – Бойко Борисов и Зоран Заев, поднесоха венци пред паметника на президента на Македония в периода 1999-2004 г. Борис Трайковски, който загина при самолетна катастрофа преди три години. В град Струмица днес се провежда съвместно заседание на българското и македонското правителства и ще бъдат подписани 9 важни документа.

Присъстващи на церемонията струминчани скандираха “Зоки, Зоки”, както галено наричат тук бившия кмет и “Бойко, Бойко”. Премиерът Борисов им каза, че скоро започва изграждането на магистралата Струмица-Петрич, на което хората отвръщаха: “Нека, нека, да бъде!”

По-рано Борисов публикува и клип от срещата си с министър-председателя на Македония Зоран Заев във Водочки манастир „Свети Леонтий“ над град Струмица. Там двамата премиери проведоха среща на четири очи.

Правителствената делегация начело с премиера Бойко Борисов пристигна в град Струмица с два хеликоптера на българските военно-въздушни сили.

Град Струмица е избран не случайно за междуправителствената среща. Преди да стане премиер, Заев беше три мандата кмет на града, който е смятан за един от най-бързо развиващите се в Македония.

Борисов и Заев обсъждат напредъка в добросъседските отношения след подписания на 1-ви август тази година договор между двете държави. В него е записано, че правителствата ще работят за по-добри транспортни и инфраструктурни връзки, улесняване движението на стоки и хора между страните, както и че ще се организират общи чествания на празници и исторически личности, само че този договор ще влезе в сила, след като бъде ратифициран до края на годината от парламентите на двете страни, припомня БНР.

Днес се очаква да бъдат подписани девет двустранни документа. Освен за намаляване на таксите за роуминг и споразумение между “Булгартрансгаз” и “Македонски енергийни ресурси” за провеждане на предпроектно проучване за изграждане на нова газова междусистемна връзка между двете държави, ще бъде подписано и споразумение между електропреносните системни оператори.

Друг документ ще уреди взаимната помощ при бедствия и кризи.

След това министрите ще заседават, а резултатите премиерите ще обобщят на съвместна пресконференция. Те ще присъстват на връчването на дарения от българска страна на община Струмица – специален автомобил за нуждите на хората с увреждания.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете