Премиерът Борисов: Най-прагматичното решение на тема отбрана е колективно членство на ЕС в НАТО

"За мен най-прагматичното решение на тема отбрана е колективно членство на ЕС в НАТО. Това каза премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2010133269214733/

"При колективното членство в НАТО с парите, които разполагаме всички държави, ще преценим на кого му трябват повече самолети, кораби. Ние сме на Черно море и ни трябват повече кораби или сухопътни войски, което ще ни излезе в пъти по-евтино, отколкото това милитаризиране в момента, от което милиарди трябва да се изсипят само в България", обясни Борисов.

"Всички ме поздравяват за представянето на Мария Габриел, нека да изчакаме решението на Парламента", каза още премиерът.

Попитан какво е съотношението Европа-Великобритания, Борисов отговори: "Туск каза една много хубава дума, че и той мечтае. Колкото повече идва Брекзит, толкова повече ми се иска да не се случва. Това ще донесе много поражения".

"Явно е, че споразумението с Турция в момента работи и то ни дава предимства. Това ще ми бъде изказването пред парламента. Докато ни е партньор Турция, се спира огромната бежанска вълна", каза още той.

"Факт е, че дори да заработи реадмисията, тези хора, които подлежат на релокация, не искат да стоят в държавите, където са задържани. Дори релокацията да означава да направим затвор и да ги държим там - те не искат", посочи Борисов.

"Зоната за сигурност, като се изнесе на териториите на проблемите места ще е много по спокойно за всички", каза още министър-председателят.

Коментари

Задължително поле