Kредитите с различна ваканция Допитване на “Труд” сред банкери показа, че първоначалното отсрочване може да бъде за срок от 2-3 месеца

Министър Захариева: Основен приоритет за ЕС остава борбата с разпространението на коронавируса и подкрепата за икономиките

Връщат пари за парно с изравнителните сметки

Шакира към испанското правителство: Пуснете децата навън Певицата, съпругът й Жерар Пике и децата им под карантина в Барселона

Пламен Димитров: Прогнозата на КНСБ е безработицата у нас да достигне до 10%

Петър Андронов: До дни обявяват мораториум върху плащането на лихвите и главницата върху кредитите

693 млн. лв. търси хазната от фирми за хазарт Издадени са осем акта на четири фирми

Подписаха договора за новата детска болница (обзор) Изграждането й ще направи лечението на малчуганите по-ефективно

Работодателските организации поискаха оставката на министър Теменужка Петкова

Министър Кирилов: Дерогация може да има при свръхограничения

С обаждане по телефона възстановяваме забравен ПИК от НАП

Още 250 000 европейци очакват възможност да се върнат в ЕС

Представят национална информационна система за борба с COVID-19 на брифинг в МС

Кметът на Стара Загора обяви благотворителна инициатива в помощ на хората в нужда

144 000 лв. дарени на болницата в Горна Оряховица за борба с коронавируса Дарителската кампания бе инициирана от кмета на Общината инж. Добромир Добрев

Борисов похвали НСО за реакцията им в Партийния дом

Аз ги познавам тези сестри, идвали са, и исканията им са изпълнени – не 50, а 500 милиона повече са парите за здравеопазване в новия бюджет. Разделихме се с добро и останах малко учуден от това, което е станало.

Това коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекцията на строителството на автомагистрала „Хемус“ в района на Плевен и Търговище по повод протеста на медицински сестри, които прекараха нощта в сградата на Партийния дом.

„Имам два отговора в зависимост от ситуацията. Ако говорех като президента Румен Радев, щях да кажа, тъй като НСО е на негово подчинение, че виновен е началникът на НСО, но аз не говоря така. Никога не правя такива заключения, а точно обратното“, обърна се премиерът към журналистите.

„НСО правилно са постъпили. Буквата на закона е друга. Начинът, по който трябва в една правова държава да се действа, е друг. Но, това са български сестри, майки и съпруги, какво толкова се е случило от това, че са преспали там – да ги дърпат, бутат и извличат насила не е красиво и джентълменско. Но, разбира се, не е красиво да бъдат използвани по този начин. Вижда се кой отива при тях“, коментира Бойко Борисов.

По повод реакцията на служителите от НСО той каза: „По-добре е така – че не се опитват със сила. Чест им прави и аз няма да ги атакувам“, добави Борисов.

„Отнасяме се с уважение към всеки, но става въпрос за пет човека, излезли на един перваз. Знаете ли в ГЕРБ колко луди хора има? Днес ми писаха – казват: „ако подадеш оставка, се качваме и се хвърляме. Искат да се палят“, каза още той.

Министър-председателят инспектира изграждането на автомагистрала „Хемус“ в участъка между Търговище и Шумен. Очаква се строителството в този район между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“ да е завършено другото лято.

„Като лунен пейзаж е станало, но след месец и половина като минем, това няма да се вижда. Кой каквото иска да прави, ние си гледаме работата, десетилетия после ще го ползват българите“, отбеляза премиерът по време на огледа.

„Времето е идеално за строителство. Колко мостове има – един сред друг, един след друг, а на места вече канавки се слагат“, добави Бойко Борисов, с когото на инспекцията бе заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Строителите като ни видят се радват, това са заплати, работа“, посочи министър-председателят и акцентира също върху напредъка на други важни за страната инфраструктурни обекта като автомагистрала „Европа“, обходния път на Поморие, Околовръстния път на София в района на „Младост“, пътят Ботевград-Мездра и др.

„Когато се трудиш, и настроението е по-хубаво. Ще е много красиво – овошки, магистрала, красота… Цялото трасе минаваме, разкошна работа“, изтъкна премиерът Борисов. Той подчерта, че новите пътища на България се строят с модерни машини, а археолозите полагат много усилия за запазване и излагане на откритите по време на строителните дейности артефакти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.