Борисов: Продължаваме мащабното строителство в страната

Продължаваме реставрацията на Мулдавския манастир „Света Петка“, заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението му в светата обител. Премиерът пое ангажимент държавата да помогне допълнително със средства за обновяването на храма и залата в комплекса, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Всичко, което се направи, остава за хората“, изтъкна Борисов и добави, че в момента се изгражда пътят до манастира, както и водопровод, който да осигури нормалното водоснабдяване на целия комплекс. Двата проекта са на стойност от близо 3 милиона лева.

В рамките на посещението в манастира министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който също беше на място с премиера Борисов, заяви, че се обмисля разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта. „Това е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, обсъждаме разхлабването и на други мерки“, заяви Ангелов. Според премиера Борисов е добре да се обмислят и възможностите за връщане на публика по стадионите.

Борисов посети и стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, за чието строителство държавата отпусна 25 млн. лева. „Това ще стане прекрасно съоръжение. Строи се много“, категоричен беше премиерът. Борисов изрази увереност, че след като бъде завършен, стадионът ще може да приеме финал на голям европейски клубен турнир по футбол. Близо 48 000 000 лв. са инвестирани за реконструкцията, модернизацията и оборудването на стадиони в България през последните години.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/posts/3061469534081096

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България