Боряна Калейн: Не съм тръгвала с идеята за медали

Не съм тръгвала с идеята за медали. Това заяви Боряна Калейн по БНТ. "Това беше добро начало за сезона и за българската художествена гимнастика", добави тя. В студиото присъстваха и треньорите й Мариана Памукова и Бранимира Маркова

Гимнастичките от националния ни отбор се завърнаха с общо 7 медала от турнира от сериите Гран При в Москва и съпътстващото състезание.

"Боряна показа завидна, стабилна психика и се спусна в състезанието смело", добави Бранимира Маркова.

"Не съм предполагала, че на първото си състезание ще взема златен медал", и то в Москва, заяви Боряна. "Усещането е мното приятно, защото знам колко труд съм положила за това и колко часове на тренировки съм отделила, за да стигна до този момент. Разбира се, това означава, че от тук нататаък трябва да полагам още усилия", добави тя.

Още по-впечатляващото в постижението на Боряна е, че тя е била резерва за съчетанието с обръч.

Личният й треньор Мариана Памукова заяви, че успехът е постигнат с много убеждаване и компромиси. Тя изрази гордостта си от постижението на Боряна.

Мариана Памукова, личен треньор: Чувствам се горда, тъй като тя през годините мина и през трудни моменти, но въпреки всичко излизаше от тях все по-силна и по-силна.

Бранимира Маркова допълни, че Боряна е в добра форма, но изрази надеждата, че ще става все по-добра.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт