Босненец става директор в „Байерн“

Босненец става спортен директор на „Байерн“. Десет години Хасан Салихамиджич игра при баварците и спечели всички възможни трофеи. Миналото лято заед0но с Бишенте Лизаразу и Джоване Елбер любимецът на феновете бе избран за посланик на клуба.

Салихамиджич е личен избор на президента Ули Хьонес. Той живее в Мюнхен със съпругата си Естер и непрекъснато е до клуба. Бразо, както го наричат феновете, е известен с изключителната си привързаност към „Байерн“. Освен това е първи приятел с Томас Мюлер, с когото играят голф. След като премина в „Ювентус“ за четири сезона, Салихамиджич говори отличен италиански и това ще му помогне в контакта с треньора Карло Анчелоти.

Преди босненеца за поста на спортен директор се спрягаха Филип Лам, Макс Еберл, Оливер Кан, Мирослав Клозе, Марк ван Бомел, Томас Линке, Щефан Ефенберг, Маркус Бабел и Клаус Алофс. В клуба нямаше подобна длъжност от миналото лято, когато Матиас Замер напусна по здравословни причини.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.