Бошняците в Санджак не признават Вучич за президент и Бърнабич за премиер

За бошняците в Санджак Александър Вучич не е техен президент, както и Ана Бърнабич не е техен премиер, предаде БГНЕС.

Ивица Дачич и Александър Вулин не са наши министри. Всички те трябва да изхвърлят от главите си това нещо. Това каза лидерът на бошняците в Санджак Сулейман Угланин, който е и председател на Националния съвет на бошняците в Сърбия. Той е лидер и на Партията на демократично действие в Санджак.

Тази област се намира в югозападната част на Сърбия, до границата с Косово, Черна гора и Босна и Херцеговина. Тя е населена предимно с мюсюлманско население, което счита себе си за бошняшко. "Сръбските държавни органи на Сърбия са легитимни представители на сръбския народ, чийто интереси представляват. Ние искаме да преговаряме за бъдещите отношения с тях, но те не са наши президент, премиер, министри или депутати. Нито Дачич, нито Вулин. Трябва да разберат това и да си го избият от главите си", каза още Углянин.

Според него "правителството на Бърнабич има правомощия до косовската граница". Той определи сръбската армия и полиция като "реална заплаха за бошняците", които са враждебно настроени спрямо тях.

 

 

Коментари

Задължително поле