Бразилия излиза от Съюза на южноамериканските нации

Бразилия

Бразилия обяви в понеделник, че излиза от Съюза на южноамериканските нации (УНАСУР). Това се казва в съобщение, публикувано на сайта на МВнР на най-голямата държава в Латинска Америка, предава ТАСС.

„Днес правителството на Бразилия денонсира договора със Съюза на американските нации, завършвайки предвидената процедура по излизането от тази организация. Уведомлението за това решение е предадено официално на правителството на Еквадор, което е депозитар на договора“, се отбелязва в съобщението на дипломатическото ведомство.

По-рано на фона на кризата в обединението за решението си да излязат окончателно от него съобщиха Колумбия, Еквадор, Парагвай, Перу и Аржентина. Чили преустанови своето участие в организацията.

В състава на УНАСУР, създадена като политическо и икономическо обединение на Южна Америка през 2008 година, остават Боливия, Венецуела, Уругвай, Суринам и Гаяна.

През март президентите на Аржентина, Бразилия, Колумбия, Парагвай, Перу, Чили и Еквадор подписаха споразумение за създаване на нов регионален блок – Форума за развитие на Южна Америка (ПРОСУР)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка