Разследват побой на търновец

Спипаха обявен за издирване заради влязла в сила присъда 50-годишният мъж от Златарица е осъден на 3 месеца затвор

Монтана чисти въздуха си с 10,7 млн. лева от Европа

Русия и Китай успешно свързаха първия железопътен мост над река Амур между двете страни

Петима души са били ранени при катастрофа край Смолян

Заловиха млад мъж, измамил служители на бензиностанция Клиентът заредил колата си и избягал без да плати

Откриха половин тон нелегален алкохол в килер

Автобус се вряза в пешеходци в Истанбул

Спипаха бракониери на нощен лов в Балкана

Вицепремиерът Екатерина Захариева пристигна на посещение в Япония

Здравният министър: Не можем да опростим дълговете на болници, защото те са търговски дружества

Цветан Цветанов: БСП показаха на собствения си пленум как се фалшифицират вътрешнопартийни избори

Възрастна жена дължи над 1000 лв. данък за заграбен от цигани имот, който не може да ползва

Възходът на Deep Zone Project тръгва с “Ела изгрей!” Две десетилетия групата обикаля клубовете в САЩ, Китай, Испания и Канада

Искрен Веселинов, ВМРО: Вероизповеданията, които получават пари от бюджета, трябва да са лоялни към България

Бразилия иска да възроди връзките си с България

“Бразилия би искала да възроди връзките си с Европа, включително и с България”. С тези думи се обърна министърът на външните работи на Бразилия, Ернесто Араужо, към своя български колега Екатерина Захариева. Двамата разговаряха във Варшава в рамките на Конференцията за насърчаване и изграждане на мира и сигурността в Близкия изток, съобщават от МВнР.

“Хилядите българи в Бразилия, концентрирани основно в Сао Паоло, могат да бъдат мост между нашите две страни”, изтъкна Захариева и заяви, че България е пример за място на етническо и религиозно мирно съвместно съжителство, каквото е и посланието на Варшавската конференция.

Араужо и Захариева обмениха идеи от опита на двете страни в устойчивото земеделие, развитието на туризма и опазването на околната среда. Обсъдиха и редица въпроси от международния дневен ред, сред които и кризата във Венецуела.

Българският първи дипломат представи кандидатурата на страната ни за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и двамата министри се договориха да си обменят опит в предприсъединителния процес.

Захариева покани Араужо на посещение в България, който прие. Двамата се договориха да работят за подписване на спогодба за трансфер на осъдени лица и за споразумения за разрешаване на членовете на семействата на дипломати да работят в приемащата страна.

България и Бразилия установяват консулски отношения през 1922 г., а през 1934 г. и дипломатически отношения. От 1961 г. имаме дипломатически представителства.

Бразилия традиционно заема първо място в търговията на България с държавите от Латинска Америка и Карибския басейн, но през последните няколко години се наблюдава тенденция към спад в обема на двустранния стокообмен – 49,00 млн. щатски долара за 2017 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.