Брак за чаша вода и мръсни чорапи

“Кътка и Вътко Тръткови”- новите онлайн семейства

Семейството е изместено от набързо скалъпени бракове

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Много харесвам старомодния подход и семейните ценности. Тези, с които е отгледано моето и предходните поколения. Тези, създали и утвърдили понятия като вярност и съвместност, тези, почитащи далечни вече идеали на търпеливост, жажда за живот, обикване на всяко обстоятелство, произхождащо от любовта. Семейството е красив храм на Всевишния на земята и заслужава подкрепа, заслужава силния светещ ореол над главите на светите ни майки и бащи, приживе свещени в своята търпеливост и съзидателност.

Семейството, като пишещите машини обаче е изместено от набързо скалъпени бракове, от онлайн истерията, от насилственото дуднене на близки и далечни, на стари мантри, прилепнали по външните стени на мозъците.

Днес хората изглежда се женят по силата на някакъв античен навик, закостенелости и свързаните с родителския рекет обвързаности. Затова и днешните бракове са кратки, понякога безполезни, като далечно ксерокопие на някогашните.

Все още властва и подсъзнателният инстинкт човек да не остане самотен, да “има кой чаша вода да му донесе” и да има кой “да му пере чорапите”. Вярвате или не, това мото е било и продължава да бъде водещо в подтика да се сключи брак.

Настръхвам от подобна мотивация, може би защото сам си пера чорапите, а семейство може да се установи не чрез подписи и задължаващи процедури. Не си спомням мъдреца, казал следните думи, но те са изключително верни. “Рядко членовете на едно семейство се раждат под един и същи покрив”. Така смятам и аз, вярвайки безрезервно в този модел. Задушаващото юларче на семейството, в което управлението е поверено на хора от неадекватно да кажем нам поколение, свикнало на примитивни похвати и зависимости, можещо да повреди всяко добро начинание.

Защото идеята за брака окупира съзнанието, вместо да се живее в красивата романтика на необвързването, освен ако не произлиза от собствената воля и намерение. Но ще се съгласите ли, че тези навици се определят още не само от баби и съседи, а от една индустрия, която уж латентно, но много лукаво проправя пътя.

Филмите, дами и господа. Натрапва се идеята за щастливото семейство, което после с пълна количка в супермаркета оставя на световната икономика щедрата си дан. Няма много реклами с гей или за гейове. Няма реклами за самотници, за индивидуалности. Потребителската кошница е приятна за корпорациите само когато е препълнена. Във всичко това наистина няма нищо лошо. Смущаващото е само, когато слепотата в любовта и брака не идва от вълнението, а от “топлите вълни” на бабите ни. Може би така се пораждат общите фейсбук профили в стил Кътка и Вътко Тръткови, на всяка цена искащи да наподобяват натрапената ни холивудска представа за щастие.

 

Fashion idol

Гергана Малкоданска

Само с песен на Ил Воло може да се сравни тази визия на Гергана Малкоданска. Великолепието, което се излъчва от водещата на Времето по Нова телевизия, е приложимо към премиерата на всяка една опера или червен килим. Имаме много грациозно разкрита горна част, обезпечаваща чудесна гледка към раменете, на които отлично оформени коси почиват сякаш миниатюрни водопади. Златистите апликации изпращат възторжени сигнали към наблюдаващия, а перата в долната част на дрехата са полет за всяко едно въображение. Бижутата също имат своя принос в облагородяване на един вече благороден образ, който се нуждае само от красиви обстоятелства.

 

В швейцарски курорт

Шампионът Аврамова свири на пиано

Макар да не е съвсем в свои води в музиката, Екатерина Аврамова опита да свири на пиано в швейцарски курорт. Тя беше там по повод рождения ден на приятеля си - симпатичен британски исполин, свързан с банковото дело и борсата. Двамата често са виждани на специални събития в Лондон, където заедно и поотделно имат своето реноме и се вписват в живота на висшето общество на Великобритания. Вече и по света - освен огромните успехи на Екатерина, която плува за Турция, те пътуват по всевъзможни дестинации, като понякога съчетават пътуванията си, за да са по-често и дълго заедно.

 

Специален концерт

Димчев пя на турски в своя „Мозей”

Предизвикателен, стилно гримиран и с ново тупе, Иво Димчев извиси обаятелния си глас над Раковска. Певецът, обиколил повечето страни по света с репертоара си, представи с музиканти нови песни и изпълни на бис вече познати. Седмица преди събитието в арт пространството “Мозей” последователно участваха Рут Колева и дъщерята на Ваня Щерева Мила Робъртс. Двете изпълнителки “се класираха” в интересната инициатива на Димчев Пеещата барманка. В рамките на участието си, звездите наливат напитки, обслужват клиентите и пеят. Наистина интересно. Домакинът представи и оригинална турска песен, като следеше дали текста е правилен от мобилния си телефон.

Коментари

Задължително поле