Бранко Цървенковски: Договорът с България отвори кутията на Пандора

Договорът с България отвори кутията на Пандора. Това каза бившият президент на Република Северна Македония Бранко Цървенковски в рамките на изказване на форум на Македонската академия на науките и изкуствата, съобщава lider.mk.

„Във всеки случай не бих приравнил Преспанския договор с Гърция с Договора за приятелство и сътрудничество с България поне по една причина. Преспанското споразумение с Гърция, което не смятам за добро, още по-малко за идеално, но за избор на по-малко зло, все пак затвори един труден отворен въпрос. Споразумението с България не само не затвори нито един въпрос, а напротив, отвори кутията на Пандора и създаде основата за цяла поредица от искания на България, които до такава степен проникват в националната ни идентичност и история, че компромисът е просто невъзможен“, допълни още Бранко Цървенковски.

"НАТО ще ни защитава, ЕС ще ни храни, твърдя, че нито ще се защитаваме, нито ще се храним. Не е ли логично никой отвън да не се интересува повече от нас самите в коя държава ще живеем и каква държава ще оставим на нашите деца и внуци" каза Цървенковски.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа