Британският пастор педофил пак е на съд

Даниел Хъл вече е обвиняем и по второ дело - за недеклариране на близо 1 000 000 лв. данъци.

Второ дело срещу чуждия проповедник започва днес в Сливен

Даниел Хъл спечелил към 1 млн. лв. дарения от клипове с бедни циганчета

Ще отговаря за неплатени данъци

Британският пастор педофил, подсъдим за блудство с 8 деца в Сливен, застава отново пред съда днес. Той ще отговаря по второ дело за получени от чужбина дарения от 958 819 лева, за които не е подавал данъчни декларации. Разпоредителното заседание е насрочено в Сливенския окръжен съд.

Проповедникът Даниел Хъл от Християнска църква “Единство” в сливенския квартал “Надежда” бе арестуван през септември 2019 г. и оттогава е зад решетките. Почти през цялата 2018 г. той публикувал видеоклипове с проповедите си, в края на които показвал свои банкови сметки. Обрисуваните от него картини от живота на българските роми разчувствали стотици хора от различни краища на света, които му пращали и дребни, и солидни суми.

Другото дело срещу Хъл се води в Районен съд-Сливен и е за блудство с 8 момчета от циганския квартал, пет от които - малолетни. Той беше арестуван, след като журналисти от ВВС се опитаха да направят репортаж за него, но бяха прогонени с камъни от местните. Англичанинът е излежал присъда от 15 месеца за педофилия в родината си и е имал забрана да напуска страната, но тайно успял да пристигне в България. Той блудствал с малчуганите в молитвен дом в махалата, където те оставали да пренощуват. Някои били подмамвани със сладкиши, но други просто се страхували от него.

Коментари

Задължително поле