Британски учени умуват дали хората ще правят секс с роботи

Британски учени обсъдиха възможността в бъдеще хората да могат сключват брак с роботи. Лекцията беше озаглавена „Любов и секс с роботи” и се проведе в Лондонския университет.

Според експерта по изкуствен интелект д-р Дейвид Леви в недалечно бъдеще законодателството ще трябва да се съобрази с новите реалности и да допусне брак между роботизирана сексуална кукла и нейния партньор от плът, информира БТВ.

Наскоро проведено изследване, цитирано от Discovermagazine.com, показа, че двама от всеки трима мъже са склонни да се отдадат на плътски удоволствия с машина, докато при дамите това е готова на направи всяка трета.

„Машините ще трябва да се сдобият с човешки права”, коментира още Леви и добави, че браковете между машина и човек със сигурност ще бъдат легализирани в бъдеще. Ученият припомни, че междурасовите бракове са били забранени до доста късно в някои части на САЩ, а хомосексуалните бракове са извървели труден път, докато бъдат разрешени.

Специалистът вярва, че бракът между човек и машина също ще извърви подобен път, но в крайна сметка ще бъде легализиран.

Според него, с усъвършенстването на изкуствения интелект, както и начина на производство на роботите, машините ще станат приятели на човека. „Тогава какво пречи това приятелство да премине в брак?”, пита Леви.

Коментари

Задължително поле