Каква е рецептата за дълголетие на пастир?

Започна евакуацията на чужденци от китайския град Ухан

Хеликоптерът на Кобе Брайънт не е имал система за предупреждение за сблъсък

Медитация помага на болни от рак и с високо кръвно Индийският гуру Шри Шри Рави Шанкар и д-р Фари Саатчоглу от Осло дойдоха в София

Станислав Владимиров: За Перник няма друго решение освен водата от „Белмекен“

Вътрешен човек отмъкнал металната каса от казиното в Борован

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков за СРС-тата с Румен Радев: Може би ще има още

Венцислав Караджов: В частния сектор има проблеми при обработване на лични данни

Спецпрокуратурата и МВР влязоха в офиси на Васил Божков

Потвърдиха кърви случай на коронавирус и в Обединените арабски емирства

Вандали оскверниха гробищата в град Баня

Димитър Дъбов, член на НС на БСП, пред „Труд“: БСП изглежда като лека кавалерия пред ГЕРБ В България ситуацията е много сложна, търси се нов политически субект

Проф. Кантарджиев: В България вече има желаещи да се изследват за коронавируса

Камион се обърна и затвори магистрала „Тракия“ към София

Силен вятър събори дърво върху лифт в Австрия В кабинките е имало деца, отишли на курс по каране на ски

БСП-Асеновград скочи на прокуратурата и защити кмета д-р Емил Караиванов

Общинското ръководство на БСП-Асеновград и групата общински съветници от столетницата и от ПП АБВ скочиха на прокуратурата във връзка с нейни действия от досъдебно производство срещу кмета д-р Емил Караиванов, който кара втори управленски мандат. От левицата излязоха днес с официална позиция, в която се казва следното:

„Асеновград е една от големите общини в страната, която има заслужено добър имидж на управление. В момента тя е в десетката на българските общини с най-добър финансов статус, а периодично е в челните позиции след независим мониторинг за прозрачност на дейността си и достъпност за гражданите. В момента на територията на Асеновград се реализират редица сериозни проекти, сред тях е и най-големият проект в страната с европейско финансиране по линия на приоритет „Води“. Имиджът на града и общината са признати като достойни конкуренти в страната.

Кметът д-р Емил Караиванов има втори управленски мандат, за който получи внушителна подкрепа дадена от огромна част от избирателите на общината. Д-р Емил Караиванов е доказал, че в успешното управление на една община е неоспорим приоритет законността навсякъде: в открити процедури по обществени поръчки, бюджетни дейности и усвояване на европейски средства. Няма извънредна ситуация в обстоятелството, че от средата на месец май община Асеновград и нейни служители, както и фирми, работещи по договори с общината, са обект на интерес по повод досъдебно производство.

Това се случва непрекъснато в много общини, след като всички вярваме, че целта е защита на законността в една община. Д-р Емил Караиванов огласи публично, че от самото начало е показал пълна готовност за съдействие за всичко необходимо като документация, сведения и други нужни данни. С огромно недоумение приемаме начина, по който представители на органите на разследването огласиха недопустимо данни и употребиха квалификации по повод полицейска мярка „задържане“ спрямо кмета д-р Емил Караиванов.

Няма нито законово, нито морално оправдание за огласяване на неприкосновени лични данни за здравния статус на едно лице, каквото си позволи да направи разследването. Последва неоправдана и рязко неетична реакция на медиите, които се възползваха от това и дадоха воля на въображение и ровене в личната територия на един човек.

С още по-сериозно недоволство реагираме на начина, по който органи на разследването си позволиха в начален етап на повдигане на обвинение към д-р Емил Караиванов, да правят квалификации, обобщения и оценки за работата му като кмет. Всичко това беше направено по презумпцията, че трябва да се вярва, без да има как да се провери достоверността на внушенията на този етап.

Като активни граждани и асеновградчани сме твърдо на позицията, че прокуратурата като държавен обвинител е само една от страните в правораздаването и е точно равнопоставена на правото на адвокатска защита на всяко обвиняемо лице. Над тях като върховенство и процедура е българският съд, който единствен може да отсъжда тежестта на обвиненията и защита.“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.