Грипната вълна се разраства

Канадски гражданин е отвлечен от ислямисти в Буркина Фасо

Путин: Сериозен дестабилизиращ фактор на Балканите е политиката на САЩ

Цветанов: Предимството на F-16 е, че в предложението няма възможност за скрити разходи

Първи залп към Моуриньо

Държавата си взима „спящите“ акции Над 2 млн. души имат активи за 2-3 млрд. лв.

Три коли се нанизаха на бул. „България“ в столицата, няма пострадали

САЩ стартира процедура по излизане от Договора за ракети със среден обсег на 2 февруари

Вучич: Силно заинтересовани сме от изграждането на междусистемна газова връзка през България

Жандармерия залови петричкия Ескобар (обзор) Задържани са десетина заподозрени като наркодилъри

Министър Желязков: В момента имаме инвестиционно предложение за летище „София-запад“

Изграждат Център за грижа за възрастни хора в Свищов Инвестицията е за 540 000 лева

Възрастна жена загина при пожар в дома си Сливен

„Аквамен“ направи един милиард долара Филмът няма конкуренция през януари

МРРБ: Тол таксите за превозвачите ще бъдат обсъдени публично

БСП-Асеновград скочи на прокуратурата и защити кмета д-р Емил Караиванов

Общинското ръководство на БСП-Асеновград и групата общински съветници от столетницата и от ПП АБВ скочиха на прокуратурата във връзка с нейни действия от досъдебно производство срещу кмета д-р Емил Караиванов, който кара втори управленски мандат. От левицата излязоха днес с официална позиция, в която се казва следното:

„Асеновград е една от големите общини в страната, която има заслужено добър имидж на управление. В момента тя е в десетката на българските общини с най-добър финансов статус, а периодично е в челните позиции след независим мониторинг за прозрачност на дейността си и достъпност за гражданите. В момента на територията на Асеновград се реализират редица сериозни проекти, сред тях е и най-големият проект в страната с европейско финансиране по линия на приоритет „Води“. Имиджът на града и общината са признати като достойни конкуренти в страната.

Кметът д-р Емил Караиванов има втори управленски мандат, за който получи внушителна подкрепа дадена от огромна част от избирателите на общината. Д-р Емил Караиванов е доказал, че в успешното управление на една община е неоспорим приоритет законността навсякъде: в открити процедури по обществени поръчки, бюджетни дейности и усвояване на европейски средства. Няма извънредна ситуация в обстоятелството, че от средата на месец май община Асеновград и нейни служители, както и фирми, работещи по договори с общината, са обект на интерес по повод досъдебно производство.

Това се случва непрекъснато в много общини, след като всички вярваме, че целта е защита на законността в една община. Д-р Емил Караиванов огласи публично, че от самото начало е показал пълна готовност за съдействие за всичко необходимо като документация, сведения и други нужни данни. С огромно недоумение приемаме начина, по който представители на органите на разследването огласиха недопустимо данни и употребиха квалификации по повод полицейска мярка „задържане“ спрямо кмета д-р Емил Караиванов.

Няма нито законово, нито морално оправдание за огласяване на неприкосновени лични данни за здравния статус на едно лице, каквото си позволи да направи разследването. Последва неоправдана и рязко неетична реакция на медиите, които се възползваха от това и дадоха воля на въображение и ровене в личната територия на един човек.

С още по-сериозно недоволство реагираме на начина, по който органи на разследването си позволиха в начален етап на повдигане на обвинение към д-р Емил Караиванов, да правят квалификации, обобщения и оценки за работата му като кмет. Всичко това беше направено по презумпцията, че трябва да се вярва, без да има как да се провери достоверността на внушенията на този етап.

Като активни граждани и асеновградчани сме твърдо на позицията, че прокуратурата като държавен обвинител е само една от страните в правораздаването и е точно равнопоставена на правото на адвокатска защита на всяко обвиняемо лице. Над тях като върховенство и процедура е българският съд, който единствен може да отсъжда тежестта на обвиненията и защита.“

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.