БСП иска изслушване на Борисов за Боршош

Жельо Бойчев

По 450 лв. вземат депутатите за участие в комисия

Депутатът от БСП Жельо Бойчев поиска премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в комисията за НДК.

Тома Биков от ГЕРБ се противопостави: „Не може за едно търговско дружество да бъде викан премиерът”. „Има един човек, който е изтърван от всички, но ми идва в повече един Боршош да става световен проблем”, заяви Биков. „Ефектът ще бъде да съберем пак журналисти, за да правим цигански колелета между тях”, опита се да бъде оригинален депутатът от ГЕРБ.

Атанас Костадинов от БСП поиска да бъде удължен срокът на временната комисия до приключване на проверката на АДФИ за НДК. Велислава Кръстева настоя за същото.

Биков възрази, че не е логично ако през август нищо не се работи да вземат, по 450 лв. за участието си в комисията. От опозицията му отговориха, че са готови да се откажат от тези пари за времето на ваканцията.

Жельо Бойчев от БСП настоя да изиска и протокол №3 към финансовия отчет на НДК за 2016 г. Причина бе твърдението на бившия шеф на Съвета на директорите Марио Атанасов, че той и колегите му от борда не са подписали въпросния протокол. Бойчев допусна, че най вероятно става въпрос за фалшифициран документ.

С гласовете на ГЕРБ, Обединени патриоти и „Воля” бе отхвърлено предложението за изслушване на премиера Бойко Борисов.

Няма да бъде удължен и срокът на временната комисия. Утре ще бъде готов доклада от нейната работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика