БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС

В понеделник на сесията на Столичния общински съвет (СОС) нашите общински съветници няма да подкрепят Борис Бонев за председател на съвета. Това каза пред журналисти Георги Свиленски от „БСП за България“ след разговори с кмета на София Васил Терзиев.

Свиленски припомни, че срещата е била по покана на кмета на София, изпратена до председателите на политическите сили на представените в СОС партии и коалиции. 

Корнелия Нинова днес е в Шумен на регионална среща с наши избрани кметове и общински съветници и поради тази причина решението на Изпълнителното бюро е да участва заместник-председател на партията в лицето на Ирена Анастасова и на парламентарната група – в мое лице, обясни Свиленски. 

Запознахме кмета на Столична община и неговия екип с решенията, с които нашето Изпълнително бюро на Национален съвет и на Градския съвет съвместно взехме, а именно – първо да представим проблемите на столицата, посочи Свиленски. За постове, за председатели на комисии, за състави на комисии, за заместник-кметове, директори, не е станало дума, заяви той.

Свиленски посочи, че още в началото на разговора са заявили на Борис Бонев от „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“), че няма да го подкрепят за председател на СОС. Отговорността за това да има председател на общинския съвет и да започне работа, е на партията, която е спечелила мнозинство, добави политикът. 

Изключително важно е те бързо да намерят решение на този въпрос, защото предстои гледане на бюджета на Столичната община, предстои гледане на план-сметката за чистота, транспортната задача. Всичко това трябва да бъде прието до края на годината, подчерта Свиленски. 

Той добави, че кандидатът на „БСП за България“ за председател на СОС ще е Диана Тонова. Ако искат общинският съвет да заработи, това е част от отключването на проблема. В понеделник, ако изберат Диана Тонова за председател, във вторник общинският съвет започва да работи, каза Свиленски. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика