Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на ген. Радев за президент

Генерал Румен Радев е номиниран за държавен глава от структури на политическа партия.

"С 91 гласа „за“ Националният съвет на БСП реши инициативен комитет да издигне и регистрира кандидатурата на ген. Румен Радев". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, по време на пресконференция след заседание на Националния съвет на партията, съобщава "Фокус".

Нинова уточни, че 14 от членовете на Пленума са се въздържали при гласуването. По думите й председател на Инициативния комитет ще бъде заместник-председателят на БСП Стефан Данаилов.

Кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев коментира ролята на България в диалога между Турция и ЕС.

"Приветствам диалога с Турция, но остава неясен въпросът какви договорки са постигнати с нея". Това каза кандидатът за президент от БСП ген. Румен Радев по време на пресконференция след заседание на НС на партията.

„Много е важно да имаме реалната информация и тя трябва да бъде предоставена на обществото“, каза той и обясни, че ако някой си въобразява, че ще реши проблема с бежанците без диалог, е много далеч от истината.

По думите му не е ясно изказването на турският министър-председател, че ще паднат някои товари от гърба на България. Според него трябва да е ясно, когато се взема решение по визовия въпрос каква е политиката на Европа и дали тя съвпада напълно с нашата, както и какво ще причини на България.

Според него премиерът трябва да бъде изслушан по тези въпроси. По отношение на избора на вицепрезидент ген. Радев посочи, че темата за е важна. „Но нека да бъдем реалисти. Няма кандидати от отсрещната страна“, добави ген. Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика