Букет според зодията

Овен

Редки орхидеи

Овените са начало на пролетта, на новия живот. Инициативност, решителност и непримиримост са основните черти, присъщи за тази зодия. Те няма да се спрат пред нищо, за да постигнат целите си. В спокойните на пръв поглед Овни винаги има живо пламъче, което не угасва нито за миг. На харизмата им ще завидят мнозина – винаги са в движение, в цикъл от ярки емоции и често са душата на купона. Такива хора просто трябва да бъдат изненадани с букети с необичаен и смел „жар“. Ярко оцветените хортензии, редките сортове орхидеи и сезонните ранункули ще се справят перфектно с тази роля. Подредете разнообразен смесен букет с добавянето на тези цветя и сърцето на Овните ще се разтопи!

Телец

Класически рози

Телците са упорити и твърдоглави. Зодията е символ на победа във всяка една област. Консервативни по природа, Телците са практични и лежерни. Не са склонни към мечтания, те са в състояние да се посветят изцяло на това, което обичат, показвайки изключителна продуктивност. Телците са любители на естетиката във всичко, имат особен усет към красивото и го ценят в подаръците. На такива хора просто трябва да се подарят рози: класически едноглави рози, пухкави храстови рози, божурови рози с необичаен отвор. Те ще подчертаят техния консерватизъм, но в същото време ще ги зарадват с традиционната си ненадминатост. И не забравяйте за опаковката: тя трябва да е идеална.

Близнаци

Дъговидната гипсофила

Близнаците са истински авантюристи и интелектуалци, независими от мнението на другите. Те са отлични дипломати, лесно излизат от трудни ситуации, умеят да преговарят, ласкаят и намират компромиси, докато им е доста трудно да угодят на себе си. Те са склонни към промени в настроението и психически сътресения. Тяхната двойственост създава трудности при избора на букет: днес харесват едно, а утре - съвсем друго. Важно е да знаете, че Близнаците мразят правилата. Животът според стандартните и общоприети канони не им допада. Ето защо най-добрите цветя за тях са дъговидната гипсофила и диантус в различни нюанси: златен мед, ярък лимон или кукленско розово.

Рак

Ароматна лавандула

Раците са хедонистични натури. За тях е важно чувството за красота и удоволствие да не ги напуска. В свободното им време вероятно ще ги намерите някъде сред природата: на плажа, в планината или край реката, наслаждавайки се на великолепието на света около тях. Предпазливостта, предвидливостта и анализите са тяхното жизнено кредо. Най-доброто решение би било да изберете букет от сухи цветя - така той може да достави естетическо удоволствие на Рака възможно най-дълго, внасяйки частица от любимата им природа в интериора. Ароматна лавандула, мек памук, опашки от лагурус и вълни от стабилизиран рускус могат лесно да задоволят естетическия глад на Раците. 

Лъв

Големи божури

Лъвовете имат изключително изразена амбиция. Най-често те са тези, които се стремят да бъдат в центъра на вниманието, на върха на популярността, заобиколени от успех и лукс. Не им липсва смелост – лесно поемат отговорност не само за себе си, но и за другите. Те са креативни и изобретателни, умеят да бъдат авторитетни фигури и да правят достойно впечатление. В същото време са доста егоистични и суетни и не са склонни към самокритика. На първо място, за Лъвовете е важно да им се възхищават. Те определено ще харесат големи божури, изящни делфиниуми и различни екзотични цветя (протея, краспедия, левкадендрон), защото такъв комплект определено няма да остане незабелязан.

Дева

Елегантни перуники

Практичните и педантични Деви са склонни към перфекционизъм. Имат невероятна способност за самоорганизация и постоянство, могат да посветят по-голямата част от времето си на работа и най-често изискват същото от обкръжението си. Усещането за „идеалност“ във всичко е важно за тях. Девите често са предпазливи, създават впечатление за студена и недостъпна природа, но само за известно време, докато опознаят по-добре човека. Те са изключително надеждни и имат отлично чувство за стил. Всичко това определено трябва да се вземе предвид при избора на цветове. Перуниките, калите и анемониите са идеални за Девите – те са толкова строги, стилни и елегантни, колкото тях.

Везни

Игриви маргаритки

Везните се отличават с благоразумие, уравновесеност и желание за хармония. Те са склонни да останат неутрални във всичко: в конфликти, вкусове, възгледи. Това качество може да се сбърка с нерешителност, но по-скоро показва тяхната изразена способност за съчувствие. Везните са отлични събеседници, тяхната дружелюбност, постоянство и преданост не могат да не предизвикат възхищение. Така наречените „перуански лилии“ - алстромерия, чиято издръжливост може да бъде обект на легенди, ще  подчертаят тези характеристики. Освен това Везните често се свързват с романтика и чувственост. Игривите маргаритки ще бъдат отлично решение за внезапна изненада.

Скорпион

Еустома и лалета

Скорпионите се считат за лидери сред най-опасните и непостоянни знаци на зодиака. Те са истински лек за скуката и монотонността в нашия свят: умели изобретатели, неуморни авантюристи и ентусиасти. Прекалената емоционалност и избухливостта понякога им пречат в ежедневието, но пък от друга страна им помагат да постигнат целите си. Амбицията и любовта към риска са синоним на Скорпионите: благодарение на това кариерата им бързо върви нагоре. Комбинация от еустома и лалета или комбинация от еустома и храстовидни маргаритки ще бъде толкова смела, колкото и самите Скорпиони. Такъв букет ще изненада дори най-скептичните представители на този зодиакален знак.

Стрелец

Антиринум и гладиоли

Енергията е второто „Аз“ за Стрелец. Те са невероятно плодотворни в работата, дават част от себе си на всяка задача и като правило имат широк спектър от интереси и бизнес връзки. Отворени към всичко ново, импулсивни и вечно жадни за промяна, Стрелците са в непрекъснато търсене на тяхното призвание. Не може да не се отбележи тяхната смелост: те никога няма да бъдат скъперници в оценката си на случващото се и със сигурност няма да скрият мнението си. Напротив, ще го изразят директно, без разкрасяване. В света на цветята прямотата и енергията се свързват предимно с високи цветя като антиринум, делфиниум и гладиоли. Стрелците определено ще оценят такъв подарък!

Козирог

Приказен хелеборус

Козирозите са истинско въплъщение на прагматизъм и практичност. Те отлично контролират поведението си на публични места и предпочитат елегантния формализъм пред очевидната екстравагантност. Естественият инат им позволява последователно, стъпка по стъпка, да постигат желаните висоти. Те често показват лидерски качества, постигайки успех в това, в което са силни. Трезвият поглед върху живота, отговорността за думите и действията, смелостта са силните им страни. Сглобяемите зелени букети с разнообразен състав ще внесат лек хаос в подредения живот на Козирозите. Ароматна фрезия, разпръснати амми и приказен хелеборус ще изпълнят букета с горско настроение.

Водолей

Буйни люляци

Водолеите са един от най-креативните знаци на зодиака. Често са с глава в облаците и имат предразположение да идеализират всичко около себе си. Техният характер обаче не може да се нарече мек и гъвкав: не приемат чуждо мнение. Въпреки външната си откритост и миролюбие, те са доста затворени. Сложната структура на вътрешния свят им придава особен чар, сякаш в тях има някаква мистерия. Въпреки това е лесно да им се угоди - приемат всеки подарък с детска наивност. Заради тяхната чувствителна природа изберете ароматни зюмбюли, крехки нарциси и буйни люляци. Не забравяйте да подпишете пощенска картичка за букета: те ценят правилно подбраните думи, не по-малко от цветята.

Риби

Деликатен латирус

Необикновените и мистериозни Риби не са като никоя друга зодия. Тяхното спокойствие може да съперничи на тибетските пейзажи, дълбочината на мисълта и мъдростта - на древногръцката философия. Те често се доверяват на интуицията си, без да мислят за належащи проблеми. За тях духовната хармония е много по-важна от ежедневната надпревара за материално богатство. Суетата и комерсиалността са им чужди. Често се свързват с флегматизъм и сантименталност, които, оставят своя отпечатък върху всичко, което ги заобикаля. Деликатният латирус, камбаните на кампанула и ароматната къдрава матиола ще станат отлична основа или допълнение към букет за чувствителните Риби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп