"Булгартрансгаз" спира временно изграждането на тръбата до Сърбия

"Булгартрансгаз" временно спира изграждането на газопреносната си мрежа до границата със Сърбия, част от българското трасе на "Турски поток", съобщават от компанията. Причината е жалба от желаещ да участва в процедурата.

Причината за спирането е постъпила жалба от „АТОМЕНЕРГОРЕМОНТ“ АД. На основание чл. 203, ал. 2 от Закона за обществените поръчки (ЗОП), жалбоподателят се е възползвал от правната възможност да поиска налагане на временна мярка спиране хода на процедурата. Предстои Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе по основателността на това искане, посочват от "Булгартрансгаз".

В изпълнение на разпоредбата на чл. 203, ал. 3 от ЗОП, възложителят спира всички действия по хода на процедурата до влизане в сила на определение, с което се отхвърля искането за временна мярка, или на решението по жалбата, ако е наложена временната мярка.

След произнасянето на компетентния орган и в случай, че искането за налагане на временна мярка бъде отхвърлено, процедурата ще бъде възобновена и сроковете за подаване на оферти ще бъдат удължени така, че да се спази изискването на чл. 28, ал. 5 от Правилника за прилагане на ЗОП, общата продължителност на всеки от сроковете, изтекли до момента на спирането на процедурата, заедно с новоопределените удължени срокове да не е по-кратка от първоначалния срок, определен от възложителя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България