Булка менте 12 г. залъгва мераклия от Турция

Нашенка 12 години се клела в обич на турски гражданин по телефона, обещала му да се оженят, а когато той най-после се решил да мине границата, го попарила, че е болна от covid-19 и e под карантина. 59-годишният мъж пристигнал в Шумен, защото имал информация, че изгората му е от този район и подал сигнал до РУ-Шумен. Обяснил, че е измамен от жена, обещала да сключи брак с него, а той й „помогнал“  със сумата от 20 000 евро.

По негови данни това е станало от 2010 г. до момента. Разказал, че на неговия телефон се обадила непозната, представила се за жена, която живее в България и потърсила помощ да заживее в чужбина. По различни поводи и причини във времето влюбеният й пращал пари. Контактували само по телефон, не ползвали скайп, както е в утвърдената вече измамна схема.

През 2018 година жената му обещала, че ще се сключи брак с него, но не разполага с пари да тръгне към Турция. За пореден път й пратил парична сума, но пътуването не се осъществило.

Оттогава няколко пъти го уверявала, че намеренията са й сериозни. Така в началото на годината мъжът най-после се  решил да дойде да я види в България. На влизане в страната, "булката" му звъннала и му казала, че е болна от covid-19 и не може да пътува. Това преляло чашата на съмненията.

Мъжът e разпитан пред съдия, представил е много запазени разписки за изпращани суми към България. За извършената измама е образувано досъдебно производство.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право