Бундеслигата в хватката на Ковид-19

Германският футбол отново попадна в мъртвата хватка на Ковид-19. Целият отбор на „Херта“ е под карантина. Треньорът Пол Дардай, асистентът му Адмир Хамгазич и футболистът Доди Лубекакио дадоха положителни тестове. И понеже всички са участвали в тренировките, останалите в тима са контактни.
Германският футболен съюз отмени следващите три мача на отбора – срещу „Майнц“, „Фрайбург“ и „Шалке“. При нови случаи е възможно още двубои да бъдат преместени във времето.
В същото време Франц Бекенбауер, почетен президент и може би най-велика легенда на „Байерн“, призова Ханзи Флик да каже какво иска. В четвъртък треньорът откаже да се дистанцира от поста на национален селекционер. „Ханзи трябва да се причисли към кауза – коментира Кайзера. – Флик има договор до 2023 година. Ако продължи да не говори директно, спекулациите остават. Няма право да казва „следващия въпрос“, а да отговори.“
Юлиян Нагелсман, треньорът на „Лайпциг“, опроверга думите на Лотар Матеус, че вече е преговарял с баварците. 33-годишният наставник е голям приятел на Ули Хьонес.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят