Българинът с фалшива самоличност в Гърция с присъда и в България

Тони Димитров, един от двамата арестувани българи

Българинът, арестуван под името Георги Георгиев в Атина, обвинен в побой, изнасилване и малтретиране на млади жени , в това число и на българка е с присъда за изнасилване и в България. Това стана ясно след снемане на пръстови отпечатъци. Според тях името му е Васил Иванов, но се предполага, че това име също е фалшиво. Като криминално проявен при снемане на отпечатъците му и задържане в минал период вероятно е имал лична карта с това име.

Според екслузивна информация на в. "Труд" лицето е от Крумовград и се казва Велизар. Предстои идентифицирането му.

Двамата българи, арестувани в сряда са разпитани от следовател и изпратени в затвора Коридало до съдебния процес съобщиха за в. "Труд" от полицейския участък в квартал Колоно в Атина.

По време на разпита 40-годишния Георги Георгиев или Васил Иванов е отказал да говори. Същият е лежал в психиатричната клиника на затвора Коридало, където е излежавал присъда, както и в психиатрична клиника Дафни в Атина. Освободен е през м. април 2019 година.

Вторият арестуван българин е с ограничителна мярка за трафик на имигранти и наркотици. Семеен с две деца. Той е идентифициран като Тони Димитров.

Както в. "Труд" пръв писа двамата българи са замесени в три случая на отвличане, грабеж и изнасилване на чужденки, между които и българка.

Коментари

Задължително поле