Българин бе премазан от „авто-пират“ насред Милано

28-годишният Васил Факети смятал да следва биотехнология в университета на град Новара.

Васил Факети е родом от Русе

Осиновен е от италианско семейство

Убиецът бяга и обявява колата за открадната

Българин бе премазан от “авто-пират” до пешеходна пътека на известния булевард “Йенер” в Милано в 4 часа в неделя призори. Сънародникът ни е на 28 години, казва се Васил Факети, роден е в Русе и носи фамилното име на осиновилото го преди време италианско семейство. Убилият го на място водач на спортен черен мерцедес - мароканецът Мохамед Ел Шаркауи, духва яко дим от местопрестъплението без да се опита да окаже първа помощ. Някъде по обяд “пиратът” се оплаква в полицията, че колата му е открадната, а към 20:30 часа в неделя се предава на силите за сигурност. Според медиите в Милано органите на реда работят и по следа, според която арабинът не е истинският убиец, който най-вероятно го бил ангажирал да лъжесвидетелства срещу голяма сума пари.

Васил бил връхлетян от карания с бясна скорост автомобил малко след като напуска прочутата дискотека “Алкатраз”, където бил прекарал съботната вечер с приятели. Според записите на видеокамерите в района той най-вероятно се бил отправил към стоянката за таксита на площад “Мачакини”, от където започва големия булевард “Йенер”. Младият мъж живеел с родителите си в сателитния на Милано квартал “Сетимо Миланезе” и в ранната сутрин със сигурност бил тръгнал за дома си. Допреди месец той работел като барман в открития миналата година и станал бързо световно известен ресторант “София Лорен” в центъра на столицата на областта Ломбардия. Според колегите му Васил бил напуснал, тъй като смятал да продължи да следва биотехнология в университета на град Новара и да се яви на конкурс за чиновническа длъжност в общината на Милано. Бил известен като весел и дружелюбен младеж, който никога не отказвал поисканата му от близки, познати и приятели помощ.

В дописките си за тъжния случай медиите в Милано, сред които бе и флагманът на италианския печат “Кориере дела сера”, подчертаха, че убийството на Васил е поредната брънка от черната серия от претрепани по улиците на града от невнимателни шофьори само от началото на лятото 19 души, осмина от които са пешеходци, а останалите - велосипедисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа