Българин вилнял с брадва заради пчели на холандец, които жилели децата му

Скандал между жител на село Пробуда и съседа му от Холандия, заради отглеждане на пчели от чужденеца, премина в унищожаване на имущество, съобщиха от полицията в Търговище.

Разправията между двамата изригнала в неделя, след като и преди това нашенецът Й.А. (33 г.) правил забележки заради пчелите на съседа си, който местните казват, че е от турски произход, но гражданин на Холандия.

В двора на чужденеца имало около 100 кошера. Малките деца на българския съсед няколко пъти били жилени от пчелите и той търсил помощ и от кмета на селото, но не можели да се разберат с чужденеца.

В неделния ден двамата се скарали отново и Й.А. грабнал брадва, смъкнал с нея оградната мрежа и нахлул в двора, като повредил две дървени входни врати. Съсед се обадил на полицията, че има скандал и може да стане беля.

Извършителят е задържан и текат разпити.

От Пробуда разказаха, че арестуваният бил кротък и тих човек, работел зад граница. У дома имал три деца. Върнал се преди няколко дни и близките му пак се оплаквали от пчелите на комшията.

Чужденецът пък бил на около 45-50 години. Местните не знаели с какво се препитава зад граница. Първо идвал на гости в селото, а миналата година купил имот. Наел работници да му гледат пчелите.

Коментари

Задължително поле