Българин е обвинен за фалшива бомбена заплаха срещу небостъргач в Мадрид (ВИДЕО)

47-годишен българин е обвинен във връзка с фалшивата бомбена заплаха срещу небостъргача "Торе Еспасио" в Мадрид, заради която миналата седмица сградата беше евакуирана.

Сънародникът ни е задържан, но в последствие освободен под гаранция, след като му е повдигнато обвинение за нарушаване на обществения ред, съобщава агенция Xinhua.

Според испанската полиция, българинът е арестуван във вторник вечерта по подозрение в авторство на фалшивия сигнал, заради който 57-етажният небостъргач беше евакуиран на 16 април.

Всичко започнало, след като в посолството на Австрия, разположено на 24-я етаж, била получена телефонна заплаха за бомба в сградата.

"Торе Еспасио" е дом на още няколко дипломатически представителства - тези на Великобритания, Канада, Холандия, както и на офиси на световно известни компании, като Red Bull, а също компании от технологичния сектор.

От полицията казаха, че българинът е заподозрян и за още две телефонни заплахи - срещу посолството на Еквадор в Мадрид от 11 април и друга - срещу представителството на германска компания в испанската столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа