Българите спортуват най-малко в Евросъюза Югът по-склонен да мързелува в сравнение със Северна Европа

Снимка: Архив

Проучване на британската компания “Ледброукс” разкри, че България е най-мързеливата страна в Европейския съюз, съобщи в. “Дейли мейл”.

Около 78% от възрастните жители на балканската страна заявяват, че изобщо не практикуват никакви физически упражнения, показват резултатите от анкетата.

“С едно от най-високите нива на затлъстяване в Европа, вероятно не е изненада, че българите може да са малко срамежливи, когато стане въпрос за спорт и физическа активност”, заявява Джесика Бридж от “Ледброукс”. “Срамно е и че Великобритания липсва от първата десетка”, допълва тя.

На първо място в своеобразната класация с най-много спортни натури е Швеция. Там едва 9 на сто заявяват, че не правят никакви упражнения. Следват я Дания, Финландия, Словения и Австрия. Самата Великобритания е на 13-о място по физическа активност.

Средно в ЕС 42% от гражданите не практикуват никакъв спорт. Именно в тази златна среда е Франция.

Допитването показва още, че Югът е по-склонен да мързелува в сравнение със Северна Европа. На последните места преди България се нареждат съответно Малта, Португалия, Румъния, Италия и Гърция.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. КУРВАТА petroha дето служи на американски интереси каза:

    ТАШАЦИ. ШВЕДИТЕ РАБОТЯТ ПО 7,5 ЧАСА И ИМАТ ВРЕМЕ ЗА СПОРТ. БЪЛГАРСКИЯТ КАПИТАЛИСТ КЛАТИ РАБОТНИКА ПО 12 ЧАСА И ПРЕЗ УМА НЕ МУ МИНАВА ДА СПОРТУВА.ВРЪЩА СЕ В КЪЩИ ПРЕТРЕПАН. ЗАТОВА НЯМА РАЖДАЕМОСТ. ЗАТОВА НЯМА ВЪЗПИТАНИЕ НА ДЕЦАТА. ХОРАТА НЯМАТ ВРЕМЕ ДА ОБЪРНАТ ВНИМАНИЕ НА ДЕЦАТА СИ.

    1. Значи капиталистите лоши, ама работят по 7.5 часа, а българските капиталисти най-лоши защото „клатят“ работника (къв е тоя работник не се упоменава) по 12 часа и за това не спортуват. Брех. А така като ти гледам и ника и писанията се чудя дали вашите са били клатещи работниците капиталисти или са били клатени работници, че са нямали време да те възпитат. Моля те не ми отговаряй, че ще ми затвърдиш мнението, а и хората не мисля, че ги интересува какво е в главата на един пъдар.

  2. То българите освен да хленчат и да се оплакват и да плюят по държавата и институциите,за друго в общи линии не им стига времето!Спорта е мъчение,трябват усилия,а българина не обича да се мъчи!

  3. Поредната британска въдица, на която българските шарани с удоволствие увисват(като предходните цифри).Да си представим един български пенсионер и до него един английски.Кой от двамата е затлъстял? Ами английските дропли,които се търкалят пияни по улиците – единствен спорт, който практикуват? Толкова излишна висяща плът не може да се види никъде другаде по света, освен по англичани и американци.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.