На 14 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 14.11.2019

Полски екстремисти готвели атаки срещу мюсюлмани Задържани са двама от групировката във Варшава и Шчечин

Унгария прие ЕС да я глоби с 1,5 млрд. евро Сумата е 10% от всички съмнителни разходи

Холандия намалява до 100 км/ч скоростта на магистралите Решението ще влезе в сила от 2020 г.

165 лева повече за две трети от учителите Вдигат лекторските часове със 17-18%

Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

България и Германия ще си сътрудничат в противодействието на нелегалната миграция и каналджийството

България и Германия ще си сътрудничат в противодействието на нелегалната миграция, съобщават от вътрешното министерство.

През втория ден от визитата си във федералната република българският вътрешен министър се запозна с работата на Стратегическия и аналитичен център за противодействие на нелегалната миграция към Федералната полиция на Германия. Министър Бъчварова и директорът на германския център  договориха стартирането на сътрудничество между центъра на Федералната полиция и новосъздаващия се център за противодействие на нелегалната миграция и каналджийството към МВР. Германската страна заяви своето желание за по-тясно взаимодействие с българските власти, особено в сферата на сигурността, където „имаме традиционно много добро сътрудничество“.

Снимка: Министерство на вътрешните работи
Снимка: Министерство на вътрешните работи

Вътрешният министър Румяна Бъчварова и председателят на парламентарната комисия по вътрешни работи в Бундестага Ансгар Хевелинг обсъдиха европейските политики в областта на миграцията и сигурността по време на работната им среща в германския парламент.

Акцент в разговорите им беше и антитерористичното законодателство в двете държави-членки, както и регламентите на ниво ЕС. Министър Бъчварова подчерта, че следи развитието на дискусиите и в Германия, и в другите държави-членки в тази област и че най-важно е постигането на баланс между сигурността и правата и свободите на гражданите. Председателят Хевелинг оцени високо усилията на България по охрана на външните за ЕС граници.

Министър Бъчварова запозна председателя на вътрешната комисия с актуалната ситуация на българо-турската, българо-сръбската и българо-гръцката граница, като беше обсъдено и сътрудничеството със съседните държави и съвместните операции в рамките на агенция „Фронтекс“.

В рамките на визитата вицепремиерът Бъчварова се срещна и със заместник-генералния секретар на фондация „Конрад Аденауер“ Герхард Валерс. Двамата обсъдиха европейските политики в областта на миграцията и сигурността, както и актуалната ситуация на Балканите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Няма никакво съмнение, че каналджиите пълнят касата на свинефермата герб.

  2. Абе кажете дали са договорили да ни пратят пак бус – два евроатлантиески лупени….

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.