Загиналите при срутването на виадукт на автомагистрала в Италия са най-малко 22

Цветан Цветанов: Ако президентът Радев иска да въвежда военно положение, сигурно може да го направи, но в България има правов ред

Вирус покоси деца в Станцията на МС в Слънчев бряг

Нина Добрев обяснява българския жаргон (ВИДЕО)

Затварят хотел в Бяла, работил без категоризация

Григор: Жегата помага на играта ми

Военният ни флот изпробва новите си бързоходни лодки

Премиерът Борисов изрази съболезнования за загиналите при трагичния инцидент край Генуа

Министър Николай Нанков: Две китайски компании са готови да вложат 1,5 млрд. евро в пътя Русе-Велико Търново и тунела под Шипка

Мая Манолова: Реформата в социалната система започва от 2019 г. Варненци се жалват, че общината събира данъци чрез частни съдебни изпълнители

Хиляди на колене пред иконата на Богородица на остров Тинос утре

Дърво падна и потроши две коли в центъра на София По чудо няма пострадали хора

Силни дъждове и бури от утре в Гърция

Изпълнителният председател на БСК разговаря с министъра на икономиката Емил Караниколов

Доналд Тръмп призова за твърди мерки срещу извършителите на терористичния акт в Лондон

България участва на ловно изложение в Москва

Североизточното държавно предприятие представи страната ни на ловен форум в Москва. Снимка СИДП

Североизточното държавно предприятие представи България на международното ловно изложение „ARMS&HUNTING“ в Москва. Българският щанд привлече огромен интерес от страна на руските ловци за организиран ловен туризъм у нас. Представители от ловните стопанства „Тервел” и „Шерба”, експерт по ловностопански дейности, както и директорът на предприятието инж.Веселин Нинов презентираха разнообразието от дивеч и високото качество на ловните услуги у нас.

Посетителите на изложението питаха за организирания лов в различни части на страната и заявиха готовност за участие още в следващия ловен сезон у нас. Специално за изложението беше подготвена рекламна брошура с ловните ни дестинации.

За да утвърдят своите добри позиции в Европа и в частност на Балканите, ловните стопанства към СИДП се представиха и на ловното изложение в град Вараждин, Хърватия от 7 до 9 октомври. Българските експерти обмениха опит с конкуренти от страната-домакин, от Румъния и Сърбия. Те посетиха и две от ловните стопанства в региона, където с хърватски колеги обсъдиха грижата за дивеча и проблемите, свързани с него.

В обхвата на СИДП има 13 горски и 5 ловни стопанства на територията на областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Държавните ловни стопанства „Черни Лом“, „Паламара“, „Балчик“, „Шерба“ и „Тервел“ се гордеят с трофейните качества на дивеча. Сред най-разпространените видовете, обект на ловен туризъм, са благороден елен, сърна и дива свиня.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.