Дженифър Анистън показа как захвърля дрехите си

До 1200 лв. помощ за висшисти, които се върнат да работят в България

Бурята „Глория“ удари Испания с най-високата вълна в историята на Средиземно море (ВИДЕО)

Варненската апелативна прокуратура взе на спецнадзор делото за боклука от Италия

Турция инсталира термокамери на летищатa за проверка на новия коронавирус

Разкриха телефонна измама от миналия септември

Протест срещу данъчна наредба на жълтите павета

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Тесен кръг близки и приятели изпращат акад. Благовест Сендов

„Опел“ блъсна пенсионер в Бургас

Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Сърбия обмисля да помогне на България строежа на “Турски поток”

Девет години чества търновският клуб UN BESO

ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

България участва на ловно изложение в Москва

Ñåâåðîèçòî÷íîòî äúðæàâíî ïðåäïðèÿòèå ïðåäñòàâè ñòðàíàòà íè íà ëîâåí ôîðóì â Ìîñêâà

Североизточното държавно предприятие представи България на международното ловно изложение „ARMS&HUNTING“ в Москва. Българският щанд привлече огромен интерес от страна на руските ловци за организиран ловен туризъм у нас. Представители от ловните стопанства „Тервел” и „Шерба”, експерт по ловностопански дейности, както и директорът на предприятието инж.Веселин Нинов презентираха разнообразието от дивеч и високото качество на ловните услуги у нас.

Посетителите на изложението питаха за организирания лов в различни части на страната и заявиха готовност за участие още в следващия ловен сезон у нас. Специално за изложението беше подготвена рекламна брошура с ловните ни дестинации.

За да утвърдят своите добри позиции в Европа и в частност на Балканите, ловните стопанства към СИДП се представиха и на ловното изложение в град Вараждин, Хърватия от 7 до 9 октомври. Българските експерти обмениха опит с конкуренти от страната-домакин, от Румъния и Сърбия. Те посетиха и две от ловните стопанства в региона, където с хърватски колеги обсъдиха грижата за дивеча и проблемите, свързани с него.

В обхвата на СИДП има 13 горски и 5 ловни стопанства на територията на областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Държавните ловни стопанства „Черни Лом“, „Паламара“, „Балчик“, „Шерба“ и „Тервел“ се гордеят с трофейните качества на дивеча. Сред най-разпространените видовете, обект на ловен туризъм, са благороден елен, сърна и дива свиня.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.