Българи взеха злато за латинотанци в Монтана

Наградиха шампионите в Тринадесетия международния турнир по спортни танци

Танцови двойки от Молдова, Словения, Унгария и България, триумфираха в Международният турнир по спортни танци International Dance CUP Montana OPEN 2018, който се проведе в Монтана.

Българската двойка Елена Солакова и Атанас Кацарски спечелиха първото място при малките състезатели в категория „Стандартни танци“, а втори се наредиха състезатели от Молдова. Като най-добри при младежите се откроиха Виктория Александрова и Алекс Костадинов.

Победители при децата в категорията за латиноамерикански танци са отново български представители Гергана Велкова и Давид Абрашев, следвани от двойка от Словения. При младежите златото грабнаха Виктория Александрова и Алекс Костадинов.

В категорията за стандартни танци при младежи и възрастни над 19 год. най-впечатляващи бяха Реджина Хайнал и Кенде Хорват от Унгария. При латино танците в същата категория златото взеха българският тандем Емилия Джелебова и Мирослав Бонев, които завладяха публиката с невероятни изпълнения на самба, ча-ча, румба, пасо-добле и джайв. Шампионите бяха определени според правилата на Международната федерация по спортни танци (WDSF) от съдийска бригада от 10 държави.

В XIII-тия Международен турнир по спортни танци в Монтана участваха около 130 състезателни двойки от 10 страни с техните треньори и придружители. Организатор на турнира бе клубът по спортни танци „ОГОСТА данс“ с треньор Веселин Ковачев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България