Българка почина от коронавирус в САЩ

Наша сънародничка е починала от COVID-19 по време на визита там. Жената е била на гости на сина си, който живее в Питсбърг. Не е ясно как точно се заразила, но се е почувствала зле. Приета е в болница, където е починала от усложнения. 78-годишната Офелия Русева, която е диригент на софийски хор, е починала от белодробно усложнение в резултат на заразяване с новия коронавирус, предава БТВ.

Жената е гостувала на сина си и семейството му в САЩ. Новината за трагичната загуба достигна до колегите й музиканти. "Но тя замина за Америка съвсем в добро здраве и добро настроение с желания да се срещен отново и да продължим в музикалното поприще, но там се разболява от коронавирус, който покоси и така ние я загубихме завинаги", сподели Светла Йотова - хорист.

На лечение в болница в Питсбърг е и синът на починалата диригентка. Оттам казаха, че мъжът е в сериозно, но стабилно състояние.

И докато броят на заразените в Съединените щати расте, те са вече над 55 хиляди, с повече от 800 починали, Доналд Тръмп иска да вдигне наложените ограничителни мерки... и то много скоро. "Надявам се да го направим до Великден. Мисля, че това ще е страхотно за нашата страна", каза американският президент.

Но дори и експерти на Тръмп не са съгласни с него. "Трябва да сме гъвкави. Току що говорихме с президента в Овалния кабинет за възможната дата, но трябва да сме гъвкави на база на данните ден за ден, седмица за седмица, да ги анализираме, за да знаем какво можем да направим", смята д-р Антъни Фаучи - директор на националния институт по алергология и инфекциозни болести. Ню Йорк се е превърнал в огнище на заразата - 60% от новите случаи идват точно оттам. Губернаторът на щата се моли за още болнични легла, маски и респиратори.

Коментари

Задължително поле