Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Българската банка за развитие и Международната инвестиционна банка организират банков форум в София

Сред темите на срещата са сигурността на финансовия пазар, както и мерките срещу изпиране на пари и финансиране на тероризма

Международни и национални банки за развитие и представители на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) дискутират днес в София опита си в постигането на съответствие с нормативната уредба и превенцията на риска.

Домакин на форума е Българската банка за развитие, която организира събитието съвместно с Международната инвестиционна банка.
„Стриктното следване и усъвършенстване на процедурите за нормативно съответствие е стратегически важна дейност за финансовите институции днес“, каза при откриването на срещата главният икономист на ББР Илия Лингорски. Това им позволява да бъдат прозрачни пред акционерите и клиентите, да се развиват в час с новите технологии и глобализацията, и да допринасят за сигурността на финансовия пазар. Обмяната на опит между експертите по съответствие създава среда за нулева толерантност към финансови измами, пране на пари и финансиране на тероризма.
Очаква се форумът да допринесе за нови идеи и решения за укрепване на сектора и повишаване на професионалната компетентност.

България е акционер в Международната инвестиционна банка, която има дългогодишно добро сътрудничество с Българската банка за развитие. МИБ е създадена от девет държави на основата на многостранно споразумение и има за цел да съдейства за социално-икономическото развитие и сътрудничество на страните-участнички. Основната й мисия е подкрепа на малките и средните предприятия, както и финансиране на социално значими инфраструктурни проекти. Тя осъществява кредитирането си чрез водещи национални финансови институции с държавно участие, банки за развитие или експортно-импортни банки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.