Кортни Кокс зашеметяваща по бански (ВИДЕО)

Комисията по отбрана на извънредно заседание след ветото на Радев за F-16

Сотир Цацаров: Смятам, че хакерът не е действал сам при атаката срещу НАП

Шофьор на товарен камион блъсна старица при маневра на заден ход

Стойчо Стоев: „Валур“ е по-важен от Марселиньо

Обявиха бедствено положение в Област Русе заради чумата по свинете

България и Македония ще сътрудничат в борбата с трафика на хора

Вижте как е изглеждал Хийт Леджър на 17 години (СНИМКА)

2 млн. лв. обезщетение ще получи сивенокмплексът в Николово Ветеринарни експерти от Европа идват у нас заради африканската чума

Гол мъж яхна един от лъвовете пред Съдебната палата (ВИДЕО)

ARD: Турция е с най-добри шансове за новия завод на „Фолксваген“

Антимафиоти влязоха във фирмата, в която работи Кристиян Бойков, обвинен за кибератаката срещу НАП

Мантинелата ампутирала ръката на жената от катастрофиралото БМВ Лекарите пробват реплантация

Чакат президента на Петрова нива

ЦСКА с официална позиция за последните събития на „Армията“

Българската попара влезе в класация на Си Ен Ен за екзотични закуски

Снимка: Уикипедия

Българската попара изненадващо се появи в класация на CNN. В материала, посветен на най-екзотичните закуски в света, попарата е сложена редом с тунизийската супа от леблебия, украинските сирники, японския омлет тамагояки и етиопското дженфо.

„Попарата следва дългогодишната традиция да се използва останалия хляб на следващия ден. Тази топла, успокояваща закуска е любима закуска от детството на много българи. Това не е точно каша, не е и хлебен пудинг, макар да съвместява характеристики и от двете. Топло прясно мляко или чай се сипва в купа, пълна с начупен на хапки хляб, натрошено сирене, масло и захар. Оставя се за известно време, докато течността попие в хляба и ястието стане меко. Яде се с лъжица“, обясняват рецептата за попара от CNN.

Редакторът на класицията уточнява, че сиренето е българският продукт, наподобяващ на гръцкото сирене фета, но е по-кремообразно и меко в сравнение с повечето източноевропески сирена. Затова и не придава на попарата прекалено солен вкус.

Освен нас, и швейцарците похапват полезна каша – с овес, плодове и ядки. В Мароко утринната трапеза включва багрир – тънки палачинки от грис на дупчици, в Турция – питки със сусам. В Германия е задължително да има вурст – братвурст, вайсвурст, лебервурст.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.