Български и американски военни проведоха съвместно учение на полигона Ново село

Стотици български и американски военни проведоха съвместна подготовка на полигона Ново село. Целта е да се повиши оперативната съвместимост между армиите на САЩ и България. Демонстрацията беше наблюдавана от командира на Сухопътните войски ген.-майор Михаил Попов и секретаря на сухопътните войски на САЩ Марк Еспър, съобщи БНТ.

Учението започна малко след 13 ч.

Американска механизирана пехота с бойни машини „Брадли“ заеха отбранителна позиция. Хеликоптери „Апачи“ на противника се опитват да пробият отбранителната линия, но войниците успешно отблъскват врага.

Командващият Сухопътните войски ген.-майор Михаил Попов и секретарят на армията на САЩ Марк Еспър останаха доволни от видяното.

д-р Марк Естер, секретар на сухопътните войски на САЩ: Това е една страхотна възможност да се срещна с българските ни съюзници и да обсъдим как можем да подобрим нашето партньорство чрез повишаване на оперативната съвместимост и подготовката, която провеждаме в България. Смятаме, че това е от абсолютно значение и важност при положение, че искаме да вдъхваме увереност и сигурност на нашите съюзници в Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини