Валентин Радев отива на крака при ранената полицайка: Още търсим кой е хвърлил бомбичката

Валентин Радев

Възмутен съм, оттук отивам да видя момичето. Казаха ми, че е стабилизирано. Жандармерията ме чака. Ще влезем да й дадем кураж. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев за инцидента, при който на мача Левски-ЦСКА на 18 април, с бомбичка беше ранена полицайка.

„Ужасяващо е, просто съм потресен“, заяви министърът. „Момичето е ново, на 6 месеца. Съпругът й също работи там, не мога да мисля друго освен, че са отдадени на тази професия“, коментира Валентин Радев.

„Мисля си, че ще вземем драстични мерки. Ще видим какво ще кажат от БФС. Ние отиваме на мачовете да помагаме, да ги пазим, да се случват тези събития. Много хора са запалени и ходят по стадионите“, обясни Валентин Радев. „Днес е полицай, утре може да е някой от тях. Ами ако имаме жертва“, попита той.

Разпитваме всички, още не можем да намерим кой е хвърлил бомбичката, призна Радев. „Правим всичко възможно, колегите са мотивирани да намерят този, който си е позволил да го направи“, увери той и призова извътршителя да се разкрие: „Сега сигурно го е страх да си признае. Случило се е, мъжко е да отиде и да каже, че е той и е очаквал или не е, че има полицаи зад стъклата".

„Направихме дербитата от 18.00 часа, за да са в светлата част на деня, да не бъдат от 20.00 часа. Сега и по светлата част на деня се случи нещо, какво да направим - да изнесем дербитата извън столицата ли? Готов съм и на това“, посочи Валентин Радев. „Очевидно има нещо, което трябва да направим с пропускателния режим. Там охраняват други хора, ние сме външния периметър, ако нещо се случи“, обясни той.

„Има фирми, на които се плаща. Днес ще говорим и за това, ако искат да има фирми, да наемат по-добри, за да си свършат работата вътре, а ние отвън“, заяви вътрешният министър.

Коментари

Задължително поле