Валентин Ревански - Кметът на промяната

Вятър на промяната обърка изборните прогнози в Ямбол. Новият кмет на града се казва Валентин Ревански - бизнесмен, подкрепен от партия “Пряка Демокрация”. До старта на предизборния маратон, никой от местните хора не бе чувал за тази партия. Което не попречи на вота Ревански да отвее сериозно конкурентите си, а на балотажа, да доминира над опонентката си Катя Георгиева от БСП с внушителните 61,92%.

Валентин Ревански е на 47 години, роден в Ямбол, семеен. Има син и дъщеря, а вече е и горд дядо на внучка. За него казват, че е работохолик и изключително деен човек. Сега се налага да излезе под светлините на прожекторите и да седне на кметския стол, който навсякъде е горещ.

В Ямбол хората го познават, като един от добрите предприемачи. Започнал е както по филмите - да продава вестници. В момента има собствена телевизия - “TV 999”, с национален ефир, “Радио 999”, собственик е на млекопреработвателното предприятие “Сакарела”.

Предприятието започнало съвсем скромно и непретенциозно - взел едно помещение под наем. В момента е най-голямото в Ямболска област. Но дейностите, които развива не са най-важното за Ревански. Според хората, които са близо до него, той непрекъснато търси нови предизвикателства.

“Не може да стои мирен. Все нещо трябва да прави”, разказват съратниците му. През 2016-та година например организира референдум - жителите на област Ямбол да кажат мнението си дали искат в областта да бъдат изградени бежански центрове.

Не обича партиите, защото смята, че разделят хората. Интересна е историята как е избрал да се кандидатира от “Пряка Демокрация”.

За участието му в политиката и в управлението на общината - предизвикало много партии да му предложат подкрепата си. Той обаче искал да е независим и търсел платформа, която е сходна с неговите идеи.

Партия “Пряка Демокрация” е създадена през 2005 година, от Петър Клисаров, емигрант, живял в Канада. В момента Клисаров живее в София. След среща с него, Ревански решава да се кандидатира именно от “Пряка Демокрация”, защото преценил, че така ще запази облика си, привлекли го и общите идеи.

Валентин Ревански всъщност залага на нов модел на послание. Вниманието и разбирането към всеки човек. И решаването на проблемите. На ямболии им е писнало години наред да живеят, без към тях да има някакво отношение. Именно липсата на послание, ги е накарала да заложат на промяната и да се надяват на по-добър живот.

“Нашият приоритет ще бъде да сме близо до хората, да ги чуваме и да решаваме техните проблеми”, казва Ревански.

Ясно е и първото нещо, което ще направи, когато седне на кметския стол. Осветлението и видеонаблюдението в града. На тъмно хората се чувстват зле и в пряк и в преносен смисъл, а Ямбол е зле осветен. Видеонаблюдението пък е от първостепенна важност за сигурността на хората. Новият кмет и екипът му продължат да се срещат с хора от всеки квартал. Предстои да се направи анализ на състоянието на детски площадки, училищни дворове, паркинги и междублокови пространства. Ще се говори с всеки човек, който има мнение как нещата да се подобрят. Това разказват съпартийците му и посочват пример: как 11 години дворът на едно от училищата в града е обрасъл в бурени и е сборище на наркомани.

Според местните, когато управляваш с желанието на хората, няма как да не си успешен.

Що се отнася до пъстрия общински съвет, в който участие имат седем парти, новият кмет не се поддава на съмнения, че ще е трудно да се работи : “Убеден съм, че няма да имам никакъв проблем в общинския съвет, защото съм сигурен, че и представителите на останалите партии ще искат да работят в интерес на Ямбол, както и в интерес на гражданите”, заяви той минути след като стана ясно, че е избран за градоначалник. За да не забуксува местният парламент, обещава прозрачност - ако се появи нерешим казус, да се представи пред жителите на града, за да знаят кой и как работи, за или против техния интерес.

 

Обича баскетбол и тенис на маса

Валентин Ревански обича спортовете баскетбол и тенис на маса. Времето, в което е бил президент на баскетболен клуб „Тунджа“ влиза в златните страници на ямболския баскетбол. Голям благотворител е и подкрепя младите таланти в града. Преди балотажа обяви, че ще дарява заплатата си на децата със заложби в Ямбол или на хора в нужда.

 

За него

Успява да мотивира

Впечатляващо е как за тридесет дни Валентин Ревански успя от тридесет и две личности, почти непознати един за друг, да направи екип. Екип, който споделя неговото желание за работа, който не се страхува да застане лице в лице с хората от града, да чуе проблемите им и да им предложи своите идеи. Мотивира ни да постигнем нещо повече - да преобразим представите на хората как трябва да работи местната власт и да покажем на България, че и у нас обществената дейност може да бъде наистина за удобство на гражданите.

Антон Шиков, софтуерен инженер

 

Поема отговорност

Вальо е човек, който не чака, който не обвинява другите, не събаря кули само и само неговата да е по-висока. Притежава най-важното за мен качество, смелостта да поема отговорност. Възхищавам се на умението му да обединява! Има изключително чувство за справедливост, което му помага да взима най-правилното решение!

Енчо Керязов, артист

 

Подпомага всеки добър проект

Познавам Валентин Ревански от почти 20 години. Винаги се е отзовавал, когато Църквата е имала нужда от помощ. Благодарение на финансовата му помощ довършихме ремонта на храм “Света Троица” в с. Генерал Инзово. Помогна за ремонта на храм “Св.Св.Кирил и Методий” в с.Миладиновци. Там дори и пътеките в двора са мраморни, благодарение на Вальо. Помага и на храм “Св.Георги” в Ямбол. Много работлив и честен човек!

Отец Стоян

 

Започнал е от нулата

Застанах твърдо зад кандидатурата на г-н Ревански за кмет на Ямбол. За мен той е един достоен мъж, започнал бизнес кариерата си от нулата и благодарение на своята прозорливост, упоритост и далновидност се превърна в един най-успешните предприемачи на територията на област Ямбол. Едно от най-големите качества, които притежава е човечността! Изключително коректен работотател, винаги помага на своите служители.

Кольо Пехливанов, актьор

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети