Валери Симеонов: Надявам се със Сидеров да работим и за напред, не го укорявам за Марияна Николова

Снимка: Архив

Върнах се и съм същия човек, не съм по-различен от този, който отиде в изпълнителната власт. Ще работя, както съм работил и преди. Това заяви лидерът на НФСБ и от днес депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов пред журналисти в парламента.

Във връзка с конфликти и противоречия в групата, Симеонов заяви, че всяко семейство има конфликти. "Няма такава група, в която да няма конфликти и противоречия, и в ГЕРБ има, и в БСП има", допълни още той.

На въпрос защо вчера не присъства на дебата по неговата оставка, Симеонов заяви, че го е гледал по телевизията, но му е омръзнало и си е тръгнал.

По темата за отсъствието на депутатите от "Атака" и факта, че партията не подкрепи номинацията на Марияна Николова Симеонов посочи, че според политическото споразумение на ОП не е необходимо Волен Сидеров да се подписва: "Това е заложено в споразумението ни и няма драма".  Според него обаче, щом Волен Сидеров не е гласувал, значи не одобрява тази номинация. "Аз не го укорявам за това", добави той.

На въпрос дали смята да отстрани Волен Сидеров като председател на ПГ на „Обединени патриоти“, Симеонов посочи, че достатъчно е работил със Сидеров. „Надявам се да работим и за напред“, допълни той. Попитан дали двамата със Сидеров са разговаряли, той уточни, че разговорите им са били онзи ден в Министерски съвет и са продължили 6 часа.

Попитан за работата му като депутат Валери Симеонов обясни, че на дневен ред е сега Законът за устройство на територията, но допълни, че въпросът с данъка за старите коли също е много важен. „Не знам защо този въпрос се осветлява някак си доста популистки. Ако не предприемем тези мерки от гледна точка на ЕК не правим нищо за подобряване на качеството на атмосферния въздух“, каза лидерът на НФСБ.

Коментари

Задължително поле