Валери Симеонов скастри РЗИ Варна за формален контрол

Извършени са над 4000 проверки на шумни кръчми

Над 4000-5000 проверки на децибели са извършени в заведения по цялото Черноморие от началото на юли до сега, каза във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, който участва в заседание на Областния координационен щаб. Няколко стотин са сигналите, предимно за шумни кръчми, получени на директния телефон в кабинета му, които се проверяват веднага.

"Имам обратна връзка с полицията за направена проверка по всеки сигнал, дали е дадено предизвестие или е съставен акт", посочи вицепремиерът.

Той скастри РЗИ Варна заради нерешителност и формален контрол. При проверки на няколко шумни заведения на плажа в Златни пясъци, които се знаят, инспекторите само констатирали високите децибели, а нито съставили акт, нито ги затворили.

Неангажираност виждам и от представителите на община Варна, каза още Симеонов. Според него рестриктивни действия трябва да има, защото само така се осигурява необходимата почивка в нашите курорти, а и целта е да привлечем по-платежоспособни туристи. Алкохолният туризъм лека- полека трябва да отиде на заден план.

"За съжаление Слънчев бряг е тежък случай, един цирей върху тялото на българския туризъм и трябва да бъде разрязан", каза вицепремиерът, според който усилията това лято в курорта не са дали необходимия резултат срещу порочна практика с алкохолните турове там.

Коментари

Задължително поле