Валери Симеонов с акция "Шум" и във Варна

Снощи бяха извършени проверки на заведенията във Варна и региона. Оказа се, че проверките в София и Бургас не са повлияли на местните радетели на развлекателната индустрия. Това обяви в профила си във фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов.

"Бяха проверени заведенията от Алея Първа в Морската градина, където е съсредоточен нощният живот на града. Навсякъде беше спряно озвучаването, като бяха съставени констативни протоколи и предписания на: Куба бар, Пунта Кана, Кубо, Макалали, както и бар Брик (срещу Фестивалния център)", отчете Симеонов.

Проверен е и комплекс „Златни пясъци“, където не са констатирани сериозни нарушения с изключение на ресторант Делфин и още няколко заведения от открит тип, допълва вицепремиерът. Два часа по-късно бяха отново проверени заведенията от Алея Първа, където всички обекти бяха спрели озвучаването с изключение на Макалали. На клуба беше съставен акт и предстои налагането на сериозни санкции.

За пореден път бяха установени и неправомерно издавани категоризации на заведения върху пясъчната ивица на плажовете от Министерство на туризма, за които следващата седмица ще бъде сезирана Прокуратурата, заявява вицепремиерът.

По повод на последното министърът на туризма Николина Ангелкова отрече, също в социалната мрежа, ръководеното от нея ведомство да е издавало категоризации на самостоятелни заведения за хранене и развлечения на плажната ивица във Варна. Тя уточни, че самостоятелни заведения за хранене и развлечения с категория 1, 2 и 3 звезди се категоризират от общините.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България