Валери Симеонов: Хайде сега да видим, след като си подадох оставката, с какви основания ще продължават протестите

Снимка: Архив

Борбата продължава, основанието за радост у моите опоненти е преждевременно, заяви той

Моето лично решение е да подам оставка в качеството си на вицепремиер в коалиционното управление на ГЕРБ и "Обединени патриоти", заяви Валери Симеонов на брифинг в Министерския съвет.

Не ми е казал Борисов, сам взех решението, след като се консултирах с моята парламентарна група и коалиционни партньори, обясни Симеонов.

Причините са продължаващата медийна кампания, особено в последните два дни, по повод изявлението ми за протести пред Министерския съвет - мотивира се той - Продължението на кампанията вече поставя акцент не върху мен, а и върху депутати от "Обединени патриоти" , пак с частично публикуване на изказвания.

От тази медийна кампания се възползват определени политически сили и се удря върху авторитета на правителството, което се превръща в пречка за нормалното функциониране на управлението, подчерта Симеонов.

Определям управлението като изключително успешно, едно от най-успешните. Тежа като воденичен камък и не мога да си позволя да тежа на управлението, допълни той.

Не ми е детската мечта да бъда вицепремиер и съм заел този пост по настояване на моите партньори да бъда гарант в правителството, напомни Симеонов.

Към настоящия момент считам, че е най-правилната постъпка от морална гледна точка и за да не създавам пречки на управлението, обобщи той.

Хайде сега да видим, след като си подадох оставката, с какви основания ще продължават протестите, попита Валери Симеонов.

Борбата продължава, основанието за радост у моите опоненти е преждевременно, завърши той.

Премиерът Бойко Борисов е приел подадената оставка, съобщиха от правителствената информационна служба.

Коментари

Задължително поле