Валери Симеонов: Ще сезираме Брюксел за промените в Закона за горивата

Ще сезираме ЕК за Закона за горивата. За нас там има нарушения на конкурентна среда и дискриминация спрямо малките. Това обявиа вицепремиерът Валери Симеонов пред журналисти във връзка с приетите по-рано днес текстове.

Според него е нормално партиите в коалиция "Обединени патриоти" да имат различни позиции, както в този случай. „Ние сме три различни партии, всяка си има собствена позиция, изказва си я. Имаме обща програма, по която сме се споразумели да имаме единна позиция“, поясни вицепремиерът. На въпрос дали си е говорил с лидера на Атака Волен Сидеров, Симеонов каза: „Да, това си е наша работа“.

По думите му, важното е коалицията да създава законопроекти, които са полезни за България и да са в интерес на българските граждани. "До момента тази коалиция действа в това отношение. Има конфликти. Няма как да няма, може би и ще има. Въпросът е да се постигат целите, за които сме влезли в управлението", допълни още вицепремиерът.

Симеонов беше категоричен, че промените в Закона за шума няма да намалят туристите по Черноморието, а точно обратното. „Вече години наред българските хотелиери изплащат на чуждите туроператори огромни суми компенсации от жалбите на чужденци, които са били подложени на шумов терор по нашите курорти“, каза той и даде пример с Германия, където след 21.00 часа през лятото са забранени всякакви озвучавания на открито.

„Нищо ново не правим. Даже подчертавам, че няма кой знае какви промени в Закона за защита от шума в околната среда. Сериозните промени са в контрола“, каза Симеонов. По думите му сега той ще бъде възложен през светлата част от деня на РЗИ, а през нощта на МВР. „По този начин правим законът действащ. Естествено вдигаме и глобите“, допълни Валери Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика