Варна празнува и спортува

Най-светлият празник на българската азбука, писменост и книжнина ще прелее в голям спортен ден на Варна на 25 май. Инициативата, посветена на титлата "Варна -Европейски град на спорта 2019", е за всички възрасти, за малки и големи, за деца и родители с много атрактивни игри, забавления и състезания, организирани от общинска дирекция "Спорт" и "Образование и младежки дейности". Над 1000 малчугани ще се включат в спортния празник, който започва в 10.30 ч. в дворовете на детските градини “Светулка“, “Теменужка“, “Звездичка“, “Чайка“, “Славейче“, “Гълъбче“, “Ален мак“, “Бриз“, “Д-р П. Берон“, “Слънчева дъга“, “Калина Малина“, “Мир“, “Боров кът“, “Зорница“, “Морски свят“, “Валентина Терешкова“, “Ран Босилек“ - с. Константиново, “Делфинче“, “Лястовичка“, “Моряче“, “Златното зрънце“, “Маргаритка“, “Ран Босилек“- с. Тополи. В проявите могат да се включат и техните родители. За всички деца ще има подаръци.

Съвместно с асоциация „Био мрежа“ ще бъде организиран спортен семеен празник „Варна играе“, в Морската градина- в пространството между Морско казино и сцена „Раковина“ от 11 до 15 часа. Форматът включва голямо разнообразие от теми и игри от спортен и ментален характер, както и уникални ретро адаптации. В работилницата може да се включат по-малки деца – 2-3 годишни с мама и тате.

Важно е да се знае, че участва цялото семейство. Наградите са различни и хубави. .

Водещ на събитието е Биляна Стоева. В Морската градина, на площадката под Пантеона от 10 до 12 часа ще се проведе любителски турнир и демонстрационни срещи по тенис на маса.

В залите на Спортен комплекс „Черно море“ ще се проведат турнири, демонстрации и открити тренировки по следните видове спорт: волейбол (момчета) - ВК „Черно море“ от10 часа, баскетбол – СК по баскетбол „Тича“ от 13 часа в зала „Христо Борисов“, хандбал – ХК „Спартак“, фехтовка – СК „Черно море – 69“, спортно катерене на стена – Клуб по спортно катерене – Варна клайминг“ в зала “Владислав“, както и открита тренировка по вдигане на тежести на клубовете СК „Титан“ и КВТ „Черно море“, от 11 часа.

Турнир по волейбол за момичета - ще се проведе в Многофункционална зала в Първа езикова гимназия от 10 часа

На игрището за плажен футбол - Аспарухов плаж от 10 часа ще бъде организиран Турнир по плажен футбол за деца – МФК „Спартак 2012“

В Спортен комплекс „Простор“ ще има демонстрации и открити тренировки по спортна гимнастика -“Черноморски юнак“, джудо – СК „Десант“, карате киокушин – СК „Ичи Геки“, художествена гимнастика - КХГ „Грация“- в 10 часа.

В ДКС ще може да се наблюдава открита тренировка на СКХГ „Чар – ДКС“

В зала за танци „Стар Денс”, жк „Трошево“ предстои открит урок по акробатичен рокендрол.

В СК „Локомотив“ в зала за баскетбол от 9 часа започва турнир по баскетбол за момичета - ЖБК „Черно море – Одесос“;в тренировъчна зала от 12 часа ще има открита тренировка по айкидо – Айкидо академия Врана.

Открити турнири по тенис на корт са :

на тенис кортове „Елит“, Морска градина – СК „Черно море – Елит“

на тенис кортовете на Гранд хотел „Варна“ - ТК „Супер спорт“

Плувното предизвикателство за деца на„Варна – Европейски град на спорта 2019“ е на ПК „Приморски“, басейн „Юлиан Русев“ от 12 часа с участието на варненски плувни клубове.

Клубен турнир по водна топка между КПС „Варна“ и ПК „Приморски“ е на басейн „Алекси Алексиев“ от 14ч.

Детски футболни турнири и открити тренировки се организират от 10 до 12 ч. на :

стадион „Спартак“ – ФК „Спартак 1918“

стадион „Младост“ - ПФК „Черно море“

спортен комплекс „Аспарухово“ – ФК „Юнак“

спортен комплекс ТУ – ФК „Олимпик“ и ДФК „Тича“ и ДФК “Шампиони“

спортен комплекс „Морска градина“ – ФК „Одесос“

спортен комплекс „Чайка“ – ОСК „Варна“

Открита тренировка по ветроходство ще има на ветроходна база „Бриз“ от 13.30 от яхтклуб „Черно море - Бриз“.

Коментари

Задължително поле