Варненските социалисти издигат Костадин Костадинов за кандидат-кмет

Градската конференция ядоса шефа на предизборния щаб на БСП Кирил Добрев

Изненадващо градската организация на БСП във Варна заложи на кандидатурата на Костадин Костадинов, лидер на партия "Възраждане",за кмет на морската столица.

Номинацията е предложена от председателя на местните социалисти Борислав Гуцанов по време на градската конференция, продължила повече от 3 часа в сряда вечерта. На нея присъстваха председателят на предизборния щаб на БСП и зам.-председател на партията Кирил Добрев и депутатът Красимир Янков.

С тази кандидатура искаме да създадем общ фронт срещу ГЕРБ, като обединим всички леви и патриотично настроени хора, мотивирал се Гуцанов пред съпартийците си. Условието за издигането на Костадинов от червените във Варна било той да е независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет и да не водач на листа, включително и на създадената от него партия.

Кирил Добрев си тръгнал силно ядосан от градската конференция, разказаха участници в местния форум. Преди това той заяви пред медиите, че се надява градският председател да поведе партията напред със своята кандидатура, а не да се крие зад друга.

От "Позитано" 20 искали да вмъкнат в дневния ред точка за свалянето на Гуцанов от лидерския пост, но мнозинството от 139 гласа срещу 18 било против. 99 на сто от делегатите го избрали за водач на листата за общински съветници. Очаква се на пленума на БСП на 15 септември в София да бъде оповестена официално кандидатурата на социалистите за кметския стол във Варна.

Костадин Костадинов потвърди за "Труд", че е приел да се кандидатира с подкрепата на БСП и други партии като независим, защото иска "Варна да се управлява от компетентни и можещи хора и да стане отново красив, чист и работещ град".

Коментари

Задължително поле