Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Варненски виртуоз е награден с майсторска цигулка Джовани Паоло Маджини

Най-младият млад виртуоз на България и варненски талант Мартин Зайранов, студент на професор Марио Хосен и възпитаник на националното училище по изкуства „Добри Христов“ в класа на Евгения Паскова за пореден път беше класиран в световната листа на изявените цигулари. Този път успехът отново е на международното поприще в рамките на един от утвърдените престижни конкурси за цигулари в град Лихтенберг, Германия.

По-големият брат от двамата свръхамбициозни и успешни възпитаници на професор Марио Хосен, студенти по цигулка в НБУ в София и едновременно с това ученици в НУИ „Добри Христов“във Варна, достигна до полуфинал и заслужи единствената по рода си специална награда на международния конкурс за млади цигулари „Анри Марто“. Конкурсът на името на френския инструменталист и композитор, живял и творил в Германия и Франция, е за таланти от всички националности във възрастовата група до 24 години.

В оспорвана конкуренция между сто и трима кандидати Мартин, който е едва на 18 години, беше отличен с титлата „най-яркият цигулар“ и в класирането бе вписан в листата на полуфиналистите, заедно с още 15 изявени изпълнители – девет от Япония и Южна Корея и седем от Франция, Швейцария, Великобритания и Русия, съобщават от училището във Варна. От нашата страна Мартин Зайранов е единственият представител, достигнал до тази позиция.

Специалната награда, с която младият българинът е удостоен, е уникалната майсторска цигулка Джовани Паоло Маджини, копие на инструмента, на който е свирил Анри Марто, изработен от лютиера Екард Сейдл за първото издние на международния конкурс. Обичайно и този път цигулката се връчва за период от три години на най-ярко представилия се участник в конкурса.
%d1%86%d0%b8%d0%b3%d1%83%d0%bb%d0%ba%d0%b0

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.