Варненски лекари спасиха дете от задушаване

Заедно със снимки на извадените от дихателната система на последния малък пациент частици и имената на медиците, участвали в операцията, в социалните мрежи бе разпространен апел обществото да не се заклеймяват лекарите, които всеки ден спасяват човешки живот.

Състоянието на хлапето е било животозастрашаващо

Апелът в социалните мрежи е обществото да не заклеймява хората в бели престилки

Лекари от варненската УМБАЛ “Св. Марина” спасиха живота на малко дете, в чиито бронхи попаднало чуждо тяло, съобщиха от здравното заведение.

Хлапето било докарано в тежко състояние в петък на 22 ноември. Екип от специалисти по “Уши, нос, гърло” и реаниматори извършили спешна интервенция.

При животоспасяващата операция медиците успели да извадят парчетата закуска, които детето погълнало, след като се задавило по време на хранене.

Подобни състояния са животозастрашаващи за деца до 6 г., тъй като за минути водят до задушаване и спиране на притока на кислород към мозъка, обясниха лекари.

Случаят е втори в “Св. Марина” за последните 2 месеца, след като през октомври е спасено полузадушено 10-месечно бебе. И от неговите бронхи медиците по спешност извадиха чуждо тяло.

Снимка на изкараните от дихателната система на последния малък пациент частици и имената на медиците, участвали в операцията, бяха разпространени в социалните мрежи. Апелът към обществото е да не заклеймява хората в бели престилки, които ежедневно спасяват човешки живот.

Коментари

Задължително поле