Руският посланик: У нас все още гледат на България като държава на духа Не виждаме заплаха за интересите на Русия, която да идва от Балканите, каза Анатолий Макаров

Откриха 30 мигранти в камион в Северна Македония

Шофьор алкохолик отива за 17 месеца зад решетките

Илиян Илиев остава управител на ВиК-Шумен

Жители на три села блокираха пътя Перник – София заради водния режим

Бургас с нов паркинг за 50 коли

Благотворителният календар на Fibank вдъхновява да правиш добро

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Криминалисти от Сливен беседват с ученици за вредата от наркотиците

Районна прокуратура – Средец дарява награда от ВСС на „Българската Коледа“

Премиерът Борисов: Принципът, който сам защитавал, е отбрана и възпиране, но диалог с Русия (ВИДЕО)

Срути се стена на строителен изкоп в столичния квартал „Манастирски ливади“

Светофар падна на кръстовище в столицата

Глобиха бивш кмет 3000 лева за незаконно сметище

Приеха Андреа в болница на системи (СНИМКА)

Варненски лекари спасиха дете от задушаване Състоянието на хлапето е било животозастрашаващо

Заедно със снимки на извадените от дихателната система на последния малък пациент частици и имената на медиците, участвали в операцията, в социалните мрежи бе разпространен апел обществото да не се заклеймяват лекарите, които всеки ден спасяват човешки живот.

Апелът в социалните мрежи е обществото да не заклеймява хората в бели престилки

Лекари от варненската УМБАЛ “Св. Марина” спасиха живота на малко дете, в чиито бронхи попаднало чуждо тяло, съобщиха от здравното заведение.

Хлапето било докарано в тежко състояние в петък на 22 ноември. Екип от специалисти по “Уши, нос, гърло” и реаниматори извършили спешна интервенция.

При животоспасяващата операция медиците успели да извадят парчетата закуска, които детето погълнало, след като се задавило по време на хранене.

Подобни състояния са животозастрашаващи за деца до 6 г., тъй като за минути водят до задушаване и спиране на притока на кислород към мозъка, обясниха лекари.

Случаят е втори в “Св. Марина” за последните 2 месеца, след като през октомври е спасено полузадушено 10-месечно бебе. И от неговите бронхи медиците по спешност извадиха чуждо тяло.

Снимка на изкараните от дихателната система на последния малък пациент частици и имената на медиците, участвали в операцията, бяха разпространени в социалните мрежи. Апелът към обществото е да не заклеймява хората в бели престилки, които ежедневно спасяват човешки живот.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.