Варненски солисти участват в празничен концерт в Нинбо

Солистите на Държавна опера – Варна Илина Михайлова, и Пламен Димитров ще представят морската столица на концерт в китайския град Нинбо. Поводът е отбелязването на 15 години от подписването на договора за побратимяване между Варна и Нинбо, съобщиха от отдел "Международно сътрудничество" в община Варна, който инициира и организира участието.

Преди концерта те ще поднесат на домакините специален поздравителен адрес от кмета на Варна Иван Портних, в който се изразява удовлетворение от добрите партньорски взаимоотношения и увереност, че градивните контакти в полза на двата града ще продължат и в бъдеще. Проявата е насрочена за 25 юни от 19.30 ч. в Ningbo Grand Theatre под съпровода на Симфоничния оркестър на Нинбо. Подобно събитие вече бе проведено във Варна през миналата година, когато Симфоничният оркестър на китайския град направи съвместен концерт с оркестъра на Държавна опера - Варна, в Градската художествена галерия "Борис Георгиев".

През 2014 г. двата града също отбелязаха с много събития 10 годишно партньорство - през април бе проведен международен бизнес форум във Варна, с участие на гости от Нинбо, а месец по-късно делегация от морската столица, водена от кмета Иван Портних, участва в Седмицата за икономически и културен обмен между Китай и страните от Централна и Източна Европа, която се проведе в Нинбо. В проявата участваха 20 града от 14 държави. По време на визитата бяха подписани споразумения за сътрудничество между ВСУ „Черноризец Храбър” и три университета от Нинбо – Dahongyion University, Wanli University и Ningbo University, както и между Търговско-индустриалната камара във Варна и с камарата на Нинбо.

Коментари

Задължително поле