Васил Терзиев: Заедно можем да устоим на предизвикателствата, предизвикани от климатичните промени (СНИМКИ)

Снимки: Анита Иванова

Кметът на София Васил Терзиев поздрави екипите на "Пожарна безопасност и защита на населението", Министерство на отбраната, Столична община, ПСС, БЧК, ВМА, ДАПП, както и Асоциацията на доброволците, по случай Деня на "Гражданска защита", който се отбелязва на 18 юли.

"Тези дни цялата страна се бори с пожари. Вероятно нещо, с което ще трябва да свикваме и затова тяхната роля е още по-важна. Ролята на всички тези организации, които са представени днес от техните ръководители и подпомогнати от доброволците", каза столичният кмет.

"Заедно да си пожелаем да сме по-подготвени за предизвикателствата, които ни чакат, защото само заедно може д устоим на тези все по-големи предизвикателства, предизвикани от климатични промени, човешка намеса и да сме сигурно, че ни чака едно по-добро бъдеще", каза още той.

По повод празника бе извършен и молебен за здраве.

След това столичния кмет разгледа различната техника и екипировка, разположена на пл. "Батенберг", на отделните служби, показана му от директора на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" Красимир Димитров.

"Нашата мисия е да работим денонощно и да покажем на населението, че имаме структури да работят заедно и във взаимодействие един с друг", каза Димитров.

Столичани, сред които много деца, също се докоснаха да различното оборудване на отделните служби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България