Вдигат сватби до 8 декември в Двореца в Балчик

За влюбените младоженци рекордно дълъг сезон

Последната сватба в Двореца в Балчик е навръх студентския празник 8 декември. Ще се венчаят младоженци от Добрич, които са от академичната младеж. През 2018 г. в бившите покои на румънската кралица край морето има рекордно дълъг сватбен сезон в историята на специалните събития, който е започнал още от 1 април, съобщиха от пресцентъра на уникалния Архитектурно-парков комплекс.

fb_img_1528315036849Венчали са се 82 двойки от цялата страна. Българските сватби са 53, а смесените бракове 24 с представители най-много от Англия и Германия, от Канада, Холандия и Швейцария.

Младоженец от Фиджи, застанал до избраницата си наша сънародничка, облечен с традиционни островитянски дрехи. Един от немските младоженци избрал да живее в България. Треньорката на националния отбор по художествена гимнастика на Канада Здравка Чонкова е омъжила дъщеря си в Двореца.

5 изцяло чуждестранни двойки от Англия, Румъния и Латвия също избрали царствения комплекс за място на най-тържествения си ден. Интересът е предизвикан от романтиката на Нимфеума /римската лоджия/, където традиционно се провежда ритуалът.

Църковните венчавки се извършват в параклиса „Успение Богородично” . В Двореца предлагат и сватби през зимата – в личната вила на кралицата „Тихото гнездо”, където са наредени експонати от нейно време, стари икони и археологически находки от Балчишкия залив.

За 2019 г вече има записани 17 венчавки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България